Els comerciants d’Hort dels Frares es troben «molt satisfets» i «més units» 8 mesos després

0
868
El carrer Hort dels Frares ahir per la vesprada
Francesc Bria i Juan Santacreu conversant a peu de carrer

Els comerciants del tram peatonalitzat d’Hort dels Frares no tenen cap dubte respecte al tancament del carrer al trànsit i les obres realitzades per l’Ajuntament; «ens trobem molt satisfets i prou més units» que quan circulaven els vehicles per este vial.

Els comerciants, Francesc Bria i Juan Santacreu, que exercixen  de portaveus, fant un «balanç positiu» dels 8 mesos que han transcorregut des que finalitzaren els treballs de renovació del paviment i de les xarxes del clavegueram i de la xarxa d’aigua potable.

A peu de carrer i mentre no deixa de passar un riu de gent, Bria comenta a Riberaexpress, «hi ha moltíssima més afluència de gent pel carrer que abans, a més hi ha algun comerç nou i als menys un altre en marxa que jo sàpiga».

Per la seua part Santacreu recorda que «ho passarem molt mal durant les obres, però ara el carrer ha guanyat el 100% al ser molt agradable per a passejar».

Un carrer comercial

Tots dos recorden que «abans no teniem cap contacte entre nosaltres i hui estem molt més units, ara sí estem en un carrer comercial» asseguren estos comerciants. Tan és així que s’han unit per fer varies campanys de promoció del nou Hort dels Frares, les anamorfosis en Nadal, «que van atraure a molts forasters», junt la del Dia dels Enamorats i el recent Concurs d’Ornamentació de Façanes i Balcons.

Advertixen que era «una reivindicació que feiem des de fa molts anys» i que «no hi ha cap comerç en contra» de la modernització d’Hort dels Frares

Els ha cridat l’atenció les declaracions realitzades a Riberaexpress pel candidat del PP, José Andrés Hernández referents a que «no hi cap comerciant que li haja agradat ni li haja beneficait la peatonalització». Segons Santacreu i Bria, «cap polític ens ha preguntat als comerciants d’Hort dels Frares sobre si ens agradava o no la peatonalització» i insistixen amb la seua «satisfacció», donat que abans «apenes passaven persones i hui hi ha una gran afluència de gent a totes les hores».

Bonificacions i incentius

Tot i això també tenen les seues reivindicacions que transmetran al futur govern municipal; «trobem a faltar bonificacions i incentius, per part de l’Ajuntament, als nous emprenedors així com als propietaris dels locals que lloguen tal i com fan a Xàtiva i Gandia».

El comerç d’Hort dels Frares aposta perquè com feren a Gandia, «hi haja a Alzira un centre comercial obert que funcione en règim de cooperativa».