Podem aposta per impulsar les associacions de veïns amb alcaldes de districte en Alzira

0
374
El professor Paco Gimeno encapçala la llista de Podem en Alzira
Membres de la candidatura de Podem Alzira

La candidatura de Podem, que es presenta per primera vegada a Alzira, li dona especial importància a dos mesures; montar oficines de La Clau en les zones del Pere Crespí-L’Alquerieta i Les Basses-Alquenència i a més instaurar la figura de l’alcalde de districte «per impulsar les associacions de veïns», segons el seu alcaldable, Paco Gimeno.

La formació morada aposta també per «incrementar» la participació ciutadana i la transparència i per elaborar uns pressupostos «més participatius», dotant de «majors recursos a l’àrea municipal de Serveis Socials per fer polítiques contra l’exclusió social».

Investidura gratuïta

Paco Gimeno, professor d’Història a l’IES d’Alberic, assegura que el vot de Podem serà «gratis» per investir un alcalde d’esquerres i a més «donarem suport a l’equip de govern, però amb condicions com la nostra identitat social que l’Ajuntament ha descuidat».

La formació que lidera Pablo Iglesias a nivell nacional «compartix» les accions de caràcter mediambiental enllestides per l’actual equip de govern com el Pla d’arbratge i l’Anell Verd, a més de la restricció de l’ús de vehicles en el nucli urbà i la potenciació de la bici, junt el Pla contra les Inundacions.

Gimeno deixa ben clar que «mai» donarà suport a un govern de dretes i menys en el cas que a Alzira estiga Vox representat; «els partits de centre dreta deurein ficar un cordó sanitari davant el feixisme de Vox» i afegix que li agradaria que «comptarem amb formacions conservadores homologables amb els europeus, però la dreta espanyola és sociològicament neofeixista».

Responsabilitat compartida

Davant la possibilitat que ni Podem ni l’Esquerra d’Alzira (integrada per EUPV i ERPV) obintinguera representació en les eleccions municipals del diumenge, Gimeno considera que «la responsabilitat seria compartida» no sols entre estes dos candidatures, sinò també la fa extensa a Compromís i al PSPV «que s’oposaren a fer una llista conjunta».

Una marca potent

Respecte a les fallides negociacions amb EU, l’alcaldable de Podem, assegura que la formació que encapçala Ivan Martienz «no tenia molt d’interés en fer una coalició, perquè en els últims contactes acceptarem el nº 2 de la llista i que els dos assessors foren d’ells, crec que cedirem el suficient, però no ens contestaren».

El professor alzireny confia en que el color morat entre per primera vegada en el consitori local; «al principi era pesimista, però conforme avança la campanya tinc moltes més esperances perquè Podem és una marca potent».

Riberaexpress