Compromís aposta per fer l’Escola de Música d’Alzira en la Vila

0
556
Actual seu de la Societat Musical d'Alzira
La principal sala dels cines Colón faria el paper d’un Auditori
La nova escola es construirà en este solar junt a l’arc medieval

L’alcalde d’Alzira i alcaldable de Compromís, Diego Gómez, anuncià en l’últim mitin de la coalició valencianista la intenció de construir, durant la pròxima legislatura, l’Escola de Música i Centre Social de la Societat Musical d’Alzira (SMA), aprofitant el solar municipal de les cases, recentment, enderrocades del carrer Xulvi al barri de la Vila.

Gómez ha explicat a Riberaexpress les principals característiques de les futures instal.lacions que permetran a la Societat Musical, gaudir, en un sol edifici, de totes les aules, ara repartides entre la seu del carrer Hort dels Frares i les provisionals de la Casa de la Cultura.

Un total de 1.400 m2 en tres plantes 

Així, directius, músics i alumnes, disposaran en el futur edifici musical, d’una superfície total de 1.400 m2 distribuïts en tres plantes. La planta baixa, de 400 m2, estarà reservada per a la cafeteria, recepció, serveis, un saló d’assaig de 200 m2, una sala de percussió, magatzem i arxiu.

La primera planta, de 530 m2, albergarà el despatx de direcció, aules, a més de sales de reunions i de professors.

Mentre a la segona planta, l’avantprojecte contempla un mini auditori per a 120 persones, aules polivalents, cabines, aularis i classes individuals.

Finançament

El pròxim govern, cas de guanyar les eleccions del diumenge les formacions progressistes locals, deuran pendre la decissió de «com gestionar econòmicament este important projecte», indica la primera autoritat local. Gómez estima que la venda de l’actual edifici podria finançar la futura Escola de Música de la Societat Musical.

A més el projecte «respetarà» les troballes municipals de la zona com el forn morú i l’arc medieval que recaurà sobre la façana principal de l’edifici.

Sembla que el projecte «ha tingut una bona acollida entre la comunitat educativa-musical de la SMA», segons l’alcalde.

Auditori en els cines Colón

Esta iniciativa pretén complementar-la el tripartit amb l’adquisició dels cines Colón que compten amb una sala amb capacitat per a 800 butaques que «faria el paper d’un auditori, a més d’una sala destinada per a grans events». Les tres sales restants, prou més menudes s’utilitzarien per a «fer cinema permanent, així com a albergar exposicions i activitats diverses» explica el candidat de Compromís.

Diego Gómez enten que que estes instal.lacions «ubicades al cor de la Vila, dignificaran i potenciaran l’històrica barriada de la ciutat».