Alzira acollirà la Trobada d’Escoles en Valencià de 2020

0
811
Alzira tornarà a organitzar un trobada 25 anys després

Alzira acollirà en la primavera del pròxim any la 35 edició de la Trobada d’Escoles en Valencià. Com ha revetlat, recentment, l’alcalde Diego Gómez, «serà 25 anys després de la primera vegada que va ser seu d’este multitudinari encontre, tot just l’any 1.995. D’esta forma agafarà el testic deixat per Carlet.

Cal recordar que a la Ribera, concretament, a Benifaió, on es va celebrar la primera trobada per defensar l’escola en valencià, impulsada per l’aleshores professor Josep Chaqués, del col.legi públic Trullàs, arran la protesta d’un grup de mares i pares, contra l’impartició d’alguna asignatura en la llengua autòctona.

En 1.995 la trobada d’Alzira es va celebrar al Camp municipal d’Esports de Venècia i a les seues rodalies.