Alberic se suma a les ciutat netes de xiclets

0
247

No et quedes pegat!, diuen els panells de conscienciació que s’acaben d’instal·lar al costat dels contenidors GUMY (específics per a la recollida de xiclets) amb aqueix missatge es pretén conscienciar a la ciutadania del problema que generen els xiclets en el sòl quan es tiren indiscriminadament, començant des dels més xicotets fins als majors que també gaudeixen mastegant la goma.
L’Ajuntament des de la regidoría de Sanitat, amb l’especial col·laboració i interés de Mabel Aleixandre i Xaro Lozano, té posades moltes esperances en aquest projecte, amb el ferm propòsit que Alberic siga una ciutat neta i tots els ciutadans disposen dels mitjans necessaris per a això.
Un xiclet en el sòl costa una mitjana de 45 cèntims netejar-lo, tarda uns 5 anys a degradar-se, mentrestant acumula una quantitat important de gèrmens i per descomptat el malestar que produeix quan el trepitges així com la brutícia que es mostra en veure aqueixes taques negres, han portat al consistori a desenvolupar aquest projecte.
No és una qüestió d’immediatesa, es necessita conscienciar, per això en la campanya de presentació es van visitar els col·legis i institut, per a informar de Gumy així com en la plaça també es va informar, hi ha previstes més endavant seguir amb la campanya, repartint regals i buscant aconseguir que Alberic siga una ciutat neta.