Domingo assegura en Alzira que l’AP-7 serà «lliure i gratuïta» en gener

0
257
L'AP-7 al seu pas per la Ribera
Carlos Domingo entre els alcaldes de Sumacàrcer i La Pobla Llarga

El director general de Transport, Carlos Domingo, ha assegurat hui en Alzira que l’autopista AP-7 serà gratuïta a partir del pròxim 1 de gener «com s’ha compromés el ministre de Foment» i que la capital de la comarca comptarà amb la seua connexió.

Altra qüestió serà les autovies espanyoles que passen a tindre peatge segons s’anuncia des del Ministeri de Foment per poder mantindre i conservar estes carreteres. El secretari de la Conselleria d’Obres Públiques, Vivenda i Vertebració del Territori, Francesc Signes ha declarat que «el més llògic» és que les autovies que passen per la Ribera i la Comunitat Valenciana «siguen gratuïtes, després de pagar peatge durant els últims 50 anys».

D’altra banda esta conselleria contempla per a la pròxima legislatura, distints projectes que afecten a la comarca, com la Via Verda Xàtiva-Carcaixent que enllaçarà amb la que cobrirà l’antiga via del trenet La Barraca-Tavernes. Està projectada la construcció d’una redona i una passarel.la per creuar el barranc de l’Estret. També la Ronda Sud de Carlet i la Ronda Nord d’Albalat.

Acessos de Carcaixent

Domingo també ha fet referència a la futura connexió de Carcaixent amb l’autovia A-7, pel Molíde Borrego, al terme d’Alzira, encara que falten per resoldre les al.legacions presentades per l’Ajuntament d’Alzira, davant la construcció de tres ponts i la presència de l’estació de ferrocarril, fet que requerix «el corresponent consens», segons ha manifestat el regidor alzireny Fernando Pascual.