Carcaixent inicia una nova edició dels Espais Familiars

0
415

 

És un servei que pretén acompanyar els pares i les mares en el creixement com a família mitjançant la comunicació, l’intercanvi d’experiències i el joc

 

Els pares i mares de Carcaixent ja poden inscriure’s als “Espais Familiars” una iniciativa posada en marxa per l’Ajuntament de Carcaixent, a través del EEIIA (Equip Específic d’Intervenció en Infància i Adolescència). Es tracta d’un servei flexible, preventiu i gratuït, obert a totes les famílies de Carcaixent amb fills de 0 a 1 anys que pretén acompanyar els pares i les mares en el creixement com a família a través de la comunicació, l’intercanvi d’experiències i el joc.

Fins al mes de juny, 12 famílies de Carcaixent realitzaran trobades setmanals on els protagonistes seran els nadons i la seua relació amb la mare/pare, i que els donarà la possibilitat d’intercanviar experiències i coneixements sobre la criança dels xiquets i xiquetes. Les sessions, que es realitzaran al CIM o al Centre de Salut, comptaran amb la participació de diferents professionals de la comunitat educativa i sanitària de Carcaixent.

Els «Espais Familiars» tenen un format especialment ideat per a facilitar les interaccions entre les i els participants. D’esta manera, s’ofereix als pares/mares l’accés a informació sobre temes d’importància en la seua tasca educativa. A més, es disposa d’un espai on jugar amb les seues filles i fills, on conéixer altres famílies amb les quals poder expressar i compartir dubtes, inquietuds, expectatives, coneixements i sentiments, etc.

La regidora de Benestar Social ha explicat que l’objectiu principal del taller és el benestar infantil, oferint a les famílies un lloc de trobada entre adults, menors i professionals, que ofereix la possibilitat d’intercanviar les seues vivències diàries sobre la criança dels xiquets i xiquetes per recolzar-los en esta etapa que de vegades, en especial en els primerencs, resulta complicada.

Dins la programació d’Espais Familiars Carcaixent 2019, es tractaran temes fonamentals en l’educació i desenvolupament dels nadons com nutrició i salut,  psicomotricitat, massatge, regulació emocional i vinculació afectiva, entre d’altres, a partir de disciplines innovadores com el mindfulness o la musicoteràpia .

Les inscripcions poden realitzar-se al Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Carcaixent en la Plaça Miguel Hernández o cridant al telèfon 962457609.