Lliurament dels VI Premis Contes per la Igualtat d’Alzira

0
1013

El Gran Teatre d’Alzira va acollir dijous, 9 de maig, el lliurament dels «VI Premis Contes per la Igualtat», que organitza el Grup de Debat per la Igualtat d’Alzira,patrocinats per l’Editorial Bromera i la col·laboració de l’Ajuntament d’Alzira, Conselleria d’Igualtat, Diputació de València, Edicions 96, l’Escola de Persones Adultes, l’associació Alteris, l’entitat Caixa Popular, La Llibreria, Reclam Editorial, Fundació CEPAIM, Projecte Riu, Departament de Salut de la Ribera i la Societat Musical d’Alzira. També han col·laborat a l’acte de lliurament Mira Rosana Projectes Teatrals, Impresiones Online, Confecciones Sulfy i El Gremi de Forneres i Forners.

L’acte va estar presentat per Mª José Ibáñez Panadero, i van anar revelant-se els contes premiats conforme avançava l’acta del Jurat qualificador. Vam gaudir de la lectura dels contes del primer premi de cada categoria.

La part divertida va estar a càrrec de «Mira Rosana Projectes Teatrals». Pupetes, amb la col·laboració especial de Paco Mira Talón i Carola Mendoza que donaren la nota especial i divertida amb què vam gaudir. A l’entrada, teníem el grup «Notetes» viola, violí i xelo, que van estar interpretant obres diverses mentre  les persones anaven arribant».

Estem segures que les personetes, autores i autors dels contes premiats, recordaran la data del 9 de maig de 2019 com un dia especialment dedicat a elles.

Volem donar les gràcies al professorat i les famílies per donar suport al projecte i facilitar la participació de l’alumnat. Donem les gràcies, com no, a les xiquets, xiquetes, joves, dels Centres Educatius d’Alzira per haver participat. És importantíssim treballar a l’aula que La Igualtat de Drets de les Dones és un Dret Humà.

Josep Gregori Soler, representant d’Edicions Bromera i Albert Furió Pérez, Regidor d’Economia i Hisenda, i Remei Pau Fayos, presidenta del Grup de Debat per la Igualtat van ser els encarregats de lliurar els premis següents:

Categoria A

Accèssit al conte “Luci Lucas”, de Claudia Roselló Lairón, Fernando Pascual Belda i Elvira Pascual Belda, de 4t de primària del CEIP Federico García Sanchis.

Tercer premi al conte “Un joc d’equip” de Saül Sanchis Blasco de 3r de primària del CEIP Alborxí.

Segon premi al conte » La família vol igualtat» de Didac Maseres Navarro de 4t de primària del CEIP Santa Mª de Aguas Vivas.

Primer premi al conte «L’astrònoma«, de Mar Cucarella Piera de 4t de primària del CEIP Alborxí.

Categoria B

Tercer premi al conte «El jardí«, de Rabab Bessbassi, de 6é de Primària del  CEIP Pintor Teodoro Andreu.

Segon premi al conte «Tots i totes fem falta«, de Sofia Amorós Pardo, de 6é de Primària del CEIP Alborxí.

Primer premi al conte «No es pot viure sense igualtat«, de Olivia López Valero, de 5é de primària del CEIP Alborxí.

Categoria C

Tercer premi al conte “Tant totes com tots”, de Ana Isabel Signes, Claudia Tomás, Romny Mejillón i Marian Pérez, de 3r d’ESO del  Centre Educatiu Xúquer.

Segon premi al conte “Em diuen Víctor”, de Anastàsia Volosevic, de 1r d’ESO de l’IES “José María Parra”

Primer premi al conte «Història d’una guerra«, de Laura Fargueta Pelufo, de 4t d’ESO,  Col·legi “La Purísima”.

Categoria D

Tercer premi al conte “El discurs”, de Irene Vivanco Soriano, de 1r de batxillerat de l’IES “José María Parra”

Segon premi al conte «Les ferides que mai es curen«, de Marta Oliver Piqueras, de 2n de batxillerat de l’IES “José María Parra”

Primer premi al conte «Madrid, segle XXI», de Alba Giménez Fita, de 2n de batxillerat de l’IES La Murta.

 

La Llibreria Hort dels Frares va oferir un present per al Centre més participatiu, que va  recaure en el CEIP Alborxí.

En finalitzar, vam poder gaudir d’unes reganyaes que el Forn i Pastisseria  Lluch, en nom del Gremi de Forneres i Forners, va elaborar especialment per al lliurament.

L’Associació «Grup de Debat per la Igualtat» ens posem cada dia les ulleres violeta. Nosaltres estem llaurant un camí, el que ens farà avançar en Igualtat de Drets de les Dones. Ens acompanyeu?