Millora un 20% la xarxa d’aigua d’Alcàntera, Càrcer, Cotes i Sellent

0
320

La Mancomunitat d’Alcàntera de Xúquer, Càrcer, Cotes i Sellent millora un 20% l’eficiència en la xarxa d’aigua gràcies a una inversió de 36.000 euros

La Mancomunitat d’Alcàntera de Xúquer, Càrcer, Cotes i Sellent continua amb el seu treball de conscienciació ciutadana i inversió econòmica per a rendibilitzar al màxim l’ús de l’aigua, un bé escàs cada vegada més valorat. Ara, l’ens supramunicipal, amb aquest designi, ha invertit 36.000 euros en la modernització de la xarxa general d’aigua potable, la qual cosa permet la instal·lació d’un sistema motoritzat en els quatre pobles que servirà per a controlar diàriament el consum d’aigua en cada zona gràcies a la pròpia motorització amb tecnologies d’última generació.

La sectorització dels quatre pobles en zones equipades amb aquest sistema permetrà que s’inspeccione d’una manera més exhaustiva l’ús de l’aigua en cada sector i també que es detecte amb una major facilitat l’existència de fugides hidràuliques o d’algun trencament de vàlvula.

Els resultats d’aquesta instal·lació no s’han fet esperar i encara que el sistema està funcionant des de fa relativament poc, es parla d’un augment del 20% d’eficiència en la xarxa, i és que el percentatge d’eficiència era del 55% i actualment ja ha aconseguit el 75%.

Però a més de l’estalvi d’aigua, aquesta instal·lació al seu torn està provocant un estalvi considerable en la factura de la llum ja que s’estan controlant les fugides d’aigua i per tant això suposa que es registre menys despesa en aigua perquè desapareixen les fuites. “Amb mesures així, la Mancomunitat demostra el seu ferm compromís amb el problema de l’aigua i la conscienciació que tenen els consistoris en l’aprofitament d’aquest bé preuat.

L’objectiu és continuar treballant en aquest aspecte i ja s’està pensant en altres iniciatives com un comptador intel·ligent en cada casa per a millorar més encara si cap l’eficiència de l’aigua”, ha assenyalat Julio García, alcalde d’Alcàntera de Xúquer.