L’Esquerra d’Alzira aposta per incrementar les polìtiques de treball i promoció econòmica

0
330

Per a la coalició de l’Esquerra d’Alzira (EU-ERPV) és prioritari continuar incrementant les polítiques de formació i ocupació que ha portat a terme l’Ajuntament, de la mà d’Esquerra Unida en aquesta última legislatura.

 

S’ha passat d’1.200.000 euros de pressupost per a l’Agència de Desenvolupament Econòmic IDEA a més de 5.000.000, amb més de 330 contractes de treball gestionats en el 2018 (10% de l’atur enregistrat). Aquesta inversió pública ha estat cabdal per a fer que Alzira se situe en la segona ciutat amb menys atur de la província, després de València-ciutat.

Segons ha declarat Ivan Martínez, candidat de l’Esquerra d’Alzira a l’alcaldia: “volem continuar desenvolupant el Viatge a l’Empleabilitat entre 2019-2021, que permetrà que 150 persones a l’atur reben una beca i habilitar-se en els mòduls de restauració i cuina, serveis socials, electromecànica i administració; un aspecte demandat pel teixit empresarial de la nostra ciutat. Per això, hem pogut habilitar el restaurant del Respirall en una Escola de Cuina i s’han fet convenis de col·laboració amb l’Institut de FP Luis Suñer. Amb un total d’inversió d’1.200.000 euros, el 50% ha sigut finançat per primera volta pel Fons Social Europeu”.

Segons ha manifestat l’alcaldable: “igualment volem posar en marxa el programa Empleaverde, que finança el Ministeri de Transició Ecològica al 50%, també per formar en l’agricultura ecològica, transformació d’aliments artesans i cuina bio, a altres 150 persones en un sector en expansió”.

Des de l’Esquerra d’Alzira volem continuar invertint en generació d’oportunitats i de treball i seguir donant suport també a emprenedors/es i a l’autocupació en sectors innovadors, oferint espais al Mercat de la Vila i d’Abastos, propiciant un viver d’empreses (amb el coworking o treball col·laboratiu), hem atorgat més de 200 ajudes a nous negocis en la nostra ciutat i propiciat la formació de centenars d’autònoms.  Apostem per un altre model de ciutat, ja que hi ha alternatives i potencial per formar en sectors agrícoles, mediambientals, innovadors i que aposten per l’I+D+I.