Sueca en la cicloruta que uneix Montesa amb Sant Mateu

0
527
Itinerari de la Ruta de l'Orde de Montesa
Un moment de la presentació de la ruta en Sueca

La cicloruta Camins de l’Orde de Montesa es presenta a Sueca

La capital de la Ribera Baixa és un dels punts de l’itinerari de la ruta històrica que uneix Montesa i Sant Mateu

Es tracta d’un recorregut històric que supera els 355 km

La Biblioteca Municipal de Sueca ha estat l’escenari de la presentació de la ruta per a bicicleta Camins de l’Orde de Montesa. L’itinerari, que uneix Montesa amb Sant Mateu, recórre un total de 13 localitats i té parada en la capital de la Ribera Baixa. Es tracta d’un traçat de més de 355 quilòmetres (351 quilòmetres dels quals són camins amb baixa o nul·la circulació de vehicles a motor) per poblacions unides per la història d’esta orde. Este recorregut amb història podria constituir-se com un gran atractiu turístic per a la localitat de Sueca i la resta de municipis connectats per la ruta, a més vertebra amb altres com el Camí de Cid, la Via Augusta o el Camí de Santiago.

Llaços d’unió

Per a la realització d’esta iniciativa, el ciclista Tono Chamorro, promotor d’esta ruta, ha pres com a referència el treball de l’historiador Josep Cerdà Ballester. La intenció del ciclista amb el seu traçat és establir llaços d’unió a través dels pobles i terres que van formar el senyoriu de l’Orde de Montesa, conjugant esport, història i cultura i donar a conéixer, a través del cicloturisme, l’extraordinari patrimoni històric, cultural i mediambiental del poble valencià.

Camins de l’Orde de Montesa es va crear l’any 2017 i ha continuat desenvolupant-se durant 2018, per consolidar-se com a ruta temàtica cicloturista exclusiva del nostre territori. En 2018 es va presentar la ruta a l’Agència Valenciana de Turisme i en l’actualitat s’ha definit l’itinerari final i s’està millorant el seu traçat pel que fa a seguretat.

A hores d’ara, el recorregut esta sent supervisat per l’Agència Valenciana de Turisme per a la seua publicació, i es preveu que el pròxim mes de juliol puga posar-se oficialment en marxa. Enguany s’està presentant la ruta a la resta de poblacions que van formar part del Senyoriu de l’Orde de Montesa, amb un total de més de 60 municipis entre Alacant, València i Castelló.