Roben cotxes en Carcaixent i Alzira amb una nova tècnica que no força els panys

0
788

Capten la freqüència del comandament a distància en el moment en què cada víctima tanca les portes del vehicle

Posteriorment amb una clau de la mateixa marca dupliquen l’original

A Alzira han utilitzat este métode en alguna zona com el carrer Albuixarres

La Guàrdia Civil ha descobert una nova tècnica emprada per una banda de lladres per a robar en cotxes sense deixar rastre ni haver forçat els panys: captaven la freqüència del comandament a distància en el moment en què cada víctima tancava les portes del vehicle després d’aparcar per a anar de compres en centres comercials. Posteriorment, amb una clau de la mateixa marca duplicaven l’original.

En aquesta operació, efectius de l’Institut Armat han detingut de moment a tres persones per la seua implicació en diferent grau en els delictes de robatori amb força, encobriment i usurpació d’estat civil després de, suposadament, robar en cotxes aparcats en zones comercials de Carcaixent i Petrer, utilitzant un duplicat de la clau. Se’ls han intervingut més de 200 comandaments a distància de diferents marques i models de vehicles.

Una veïna del carrer Albuixarres que denuncià el robatori d’una moxilla del maleter del seu vehicle ha paptit este métode segons li manifestaren, a primers d’enguany en la Comisaria de Policia d’Alzira. Esta víctima ha dclarat a Riberaexpress que li cridà l’atenció en observar «que no havien forçat el pany del seu cotxe»

Durant els primers esbrinaments es va observar que els denunciants tancaven «perfectament» el seu vehicle i quan tornen a aquest, es trobaven sense les seues pertinences i igualment el vehicle sense signes d’haver sigut forçat, ha destacat la Benemèrita en un comunicat.

Aquest operatiu realitzat per la Guàrdia Civil de Carcaixent sota el nom d’operació ‘*Clantires’ va començar arran de diversos robatoris en interior de vehicle quan es trobaven estacionats en l’aparcament públic d’un entorn comercial d’aquesta localitat de la Ribera Alta.

Els agents van constatar que el «modus operandi» era el mateix en tot els casos: l’autor accedeix al vehicle sense forçar cap pany o finestra i s’apodera dels objectes de valor del seu interior.

Botí de 20.000 euros
El valor dels objectes intervinguts s’estima en 20.000 euros. Abans de realitzar el registre, els ara detinguts van intentar baixar els objectes amb una manta des d’un quart pis per a fer-los desaparéixer.

L’operació segueix oberta davant la possibilitat d’esclarir mes fets delictius. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera instància i Instrucció número 6 d’Alzira.

A mesura que avança la investigació, es descobreix que l’autor utilitza diversos vehicles per a desplaçar-se a zones comercials per a cometre els fets delictius. Un dels vehicles figurava a nom d’una identitat suposada.

Presumptament l’autor utilitzava dispositius captadors de freqüències de comandaments a distància de vehicles, i posteriorment codificava un dels comandaments per a l’obertura del vehicle.

Per tot això s’ha va procedir a la detenció de tres persones un home i dues dones d’edats compreses entre els 21 i 57 anys, per la seua implicació en diferent grau en els delictes de robatori amb força en les coses, encobriment i usurpació d’estat civil.

En el registre realitzat a Carcaixent es va aprehendre un maletí amb més de 200 comandaments a distància de nombroses marques i models així com dos dispositius que pogueren rebre freqüències i servir per a codificar aquests comandaments. També es van confiscar diferents objectes tecnològics, com a ordenadors o *tablets.