Dos llibres de Bromera trionfen en la Fira del Llibre de València

0
681
T’avorreixes, Minimoni? i La mirada de vidre triomfen el primer cap de setmana de la Fira del Llibre

L’àlbum infantil T’avorreixes, Minimoni?, de Rocio Bonilla, i La mirada de vidre, el nou títol d’Anna Moner, guardonat amb el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, han sigut  els llibres de Bromera més venuts aquest primer cap de setmana a la Fira del Llibre de València.

 

T’avorreixes, Minimoni?, el darrer àlbum de Bonilla, és una història divertida que reflexiona al voltant de com l’avorriment pot servir per a despertar la nostra imaginació. Cal recordar que els treballs de la il·lustradora catalana han obtingut reconeixements tan importants com el Premi Llibre Kirico o el Premi al Llibre Infantil Millor Editat de la Generalitat Valenciana. Per la seua banda, La mirada de vidre és una obra que aborda la part més fosca de la naturalesa humana en un relat que barreja ocultisme i investigacions científiques poc ortodoxes en la Barcelona del segle XX.

 

Altres novetats juvenils i infantils destacables aquest cap de setmana han sigut Doc Doggie.Unitat de Medicina Estrambòtica, de Vicent Dasí, Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil –una novel·la que trenca els estereotips del gènere i ret homenatge als films clàssics de terror–, i El pirata Pataxula i el tresor de Gamerús, d’Albert Bertomeu i Empar Bou, un llibre-CD amb cançons per als més menuts de la casa.

 

Si parlem de narrativa per a adults, a més de La mirada de vidre, han tingut molt bona acollida per part dels lectors violeta i el llop, de Mònica Richart, Premi València Nova Alfons el Magnànim, una obra tendra i alhora irònica que desplega un ventall de personatges inoblidables i carismàtics, i Les boles del drac, de Vicent Marco i Raúl Salazar, un divertit homenatge a la generació que va créixer amb el Canal 9 de Son Goku i Joan Monleón.

Pròximes activitats

Encara queden dies de fira per davant i, per tant, moltes activitats programades. El divendres 3 de maig de vesprada, per exemple, Tobies Grimaltos signarà exemplars deQuan em jubilaré.

El 4 de maig serà, principalment, el torn de la literatura infantil i juvenil. Així, Joaquina Barba i Josep Antoni Fluixà signaran El jardí de la fada Esperança Sis ninots en busca d’una falla, respectivament. D’altra banda, Mariló Àlvarez dedicarà exemplars de la novel·la juvenil La primera onada.

A la vesprada, tindrà lloc la presentació d’alguns dels títols guanyadors dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. En concret, es tracta de l’obra guanyadora del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, La mirada de vidre, d’Anna Moner; Amèrica endins, de Lourdes Toledo, Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta; i el poemari Galeria d’incerteses, d’Alba Fluixà, Premi de Poesia Ibn Hafaja. En acabar l’acte, el públic assistent es podrà emportar els exemplars dedicats.

El darrer diumenge de fira comptarà amb la presentació d’altres novetats de Bromera. A partir de les 11 h, a l’Espai Obert I, Fina Girbés presentarà el llibre-CD de poesia Versos que canten i ballen. L’acte comptarà amb l’actuació del Cor dels Menuts de Bonrepòs i Mirambell, que cantaran algunes de les cançons que apareixen en l’àlbum il·lustrat dirigits per Vicent Ros. Un poc més tard, a les 13 h, la Sala Museu I acollirà la presentació de Les molècules de la vida, de David González Jara, i L’imperi de les dades, de Xavier Duran, títols guanyadors de les darreres edicions del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.

A més, a la caseta de Bromera (96 i 97) trobarem Josep Franco signant Els hereus de la derrota, Premi Antoni Bru de Narrativa, i Sandra Capsir i Maria Viu dedicant exemplars deDones valencianes que han fet història. Eixa mateixa vesprada, Vicent Sanhermelando i Adrián Novella visitaran la caseta de Bromera per signar Estic insuportable, i què?, Premi Vila de Teulada de Narrativa Juvenil, i El xiquet que volia una falda escocesa, Premi de Teatre Infantil Escalante, respectivament.Si vols més informació o concertar una entrevista amb algun dels autors o autores, pots posar-te en contacte amb el Gabinet de Comunicació d’Edicions Bromera (a/ Sandra Capsir) a través dels telèfons 962 459 705 / 661 936 247 o del correu comunicacio@bromera.com. En www.bromera.com trobaràs el nostre calendari complet d’activitats a la Fira del Llibre.