CCOO i UGT reivindiquen en València «un millor finançament»

0
420
Manifestació del Primer de Maig hui a València / Foto: EFE

 

A més de la condonació del deute i majors inversions per a la Comunitat

També més drets, més igualtat i més cohesió

Els sindicats CCOO-PV i UGT-PV han reclamat al pròxim Govern valencià fermesa en la reivindicació d’un millor finançament autonòmic, condonació del deute i majors inversions, i han exigit que actue com a «motor d’una economia de base industrial».

La manifestació de l’1 de maig que se celebra enguany sota el lema «Més drets, més igualtat, més cohesió. Primer les persones» convocada per CCOO PV i UGT PV ha partit de la plaça de Sant Agustín i recorrerà el centre de la ciutat per a acabar en la plaça Amèrica, on està previst que els màxims dirigents sindicals facen un discurs davant els assistents.

Puig i Oltra coincideixen per primera vegada en públic després del 28-A

Ximo Puig anuncia que la seua primera reunió serà amb els agents socials per a obrir un nou temps «de diàleg social i estabilitat»
El *president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la primera reunió que mantindrà en la pròxima legislatura serà amb els agents socials per a «projectar un nou temps d’estabilitat, diàleg social i honradesa».

Puig s’ha pronunciat així a València durant la manifestació del Dia Internacional del Treball, on ha expressat que el primer dia de maig sempre simbolitza «una llum d’esperança per a la igualtat».

El cap del Consell ha mantingut que, encara que es van crear «quasi 250.000 llocs de treball» durant la passada legislatura, en la pròxima s’ha d’abordar «la millora de la qualitat de l’ocupació» per a continuar amb el seu creixement, per la qual cosa ha advocat per «una reforma profunda del sistema productiu des del diàleg social».

A l’acte també ha assistit la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha sostingut que l’1 de maig és un dia per a reivindicar «els drets dels treballadors».

Oltra ha afirmat a més que s’ha d’avançar «en polítiques econòmiques» per a aconseguir «la dignitat laboral» després de «la perversa gestió de la crisi que va deixar a milers de persones pel camí».

En la marxa participen junts, per primera vegada després de les eleccions autonòmiques del passat diumenge, el *president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, acompanyats pels líders sindicals, a més de l’alcalde de València, Joan Ribó, o la candidata socialista, Sandra Gómez, entre altres polítics.

Abans de l’inici de la marxa, el *president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat als mitjans de comunicació que si és investit de nou en el càrrec la primera reunió que convocarà serà amb els agents socials per a «projectar un nou temps d’estabilitat, de diàleg social i d’honradesa».

Els líders sindicals, Arturo León (CCOO) i Ismael Sáez (UGT) han reclamat al nou Govern de la Generalitat un reforç de la inspecció de treball, el desenvolupament del pacte contra la violència de gènere, el desenvolupament de la llei de foment de responsabilitat social, així com l’impuls d’una economia capaç de créixer amb ocupació de qualitat i una política fiscal que «servei a la Comunitat de la prostració».

EFE