El Xúquer, un riu de plàstic

0
522
Neteja del Xúquer al terme de Sueca

Quan tindrem la capacitat d’aturar esta barbàrie mediambiental?

El col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró va protagonitzar, recentment, una nova jornada de neteja al Riu Xúquer. Com en altres ocasions, este voluntariat mediambiental es va desenvolupar a l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València), on vam tornar a realitzar el nostre particular duatló de piragua més pesca de residus. Una vegada més, vam pescar i retirar tot tipus de fem, especialment residus plàstics. Des de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró demanem respecte per la natura a la ciutadania i mesures urgents a les administracions per a aturar esta barbàrie mediambiental.

Botelles de plàstic i de vidre, envasos fitosanitaris, caixetes de caramels, una maquineta d’afaitar d’un sol ús, joguines, material aïllant, llaunes i safates. Estos són només alguns dels residus, la majoria d’ells d’origen plàstic, que el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró va retirar el passat diumenge 14 d’abril al Riu Xúquer.

Amb la col·laboració del Club-Escola de Piragüisme de Sueca, eixe dia vam tornar a celebrar el nostre particular duatló de piragua més pesca de residus. Concretament, a l’Assut de Sueca, on ens vam va reunir una desena de voluntaris que vam constatar com, al final, tot tipus de fem va a parar als rius, afectant la flora, la fauna i la qualitat de l’aigua.

Des del col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró demanem respecte per la natura a la ciutadania i mesures concretes i urgents a les administracions, tant locals com autonòmiques i estatals, per a aturar esta barbàrie mediambiental. Perquè no és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta.

Acció Ecologista-Agró