Alzira vol ampliar el barranc de la Casella en el pont de Xàtiva amb una redona aèria

0
448
Pont de Xàtiva. L'ajuntament preten donar més amplària al barranc amb una rotonda aèria en este punt

Es construiran murs de contenció en les parts altes dels barrancs

L’Ajuntament d’Alzira busca finançament per a estes obres

El govern local s’entrevistarà en breu al president de la CHX Manuel Alcalde

 

El govern d’Alzira pretén eliminar el coll de botella que suposa el pont de Xàtiva en l’eixida d’Alzira cap a Carcaixent, per a donar-li major fluidesa a les aigües del barranc de la Casella, en el seu últim recorregut per abocar-les al riu Xúquer

És una obra clau per a facilitar el desembocament a este canal de les escorrenties de la muntanya que arreplega el canal de les Basses. Si s’ompli este torrent, el canal artificial es veu obligat a baixar les comportes i a retindre l’aigua fins que baixe el nivell.

Altra tasca que li transmetran al president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Manuel Alcalde, és donar-li caiguda al barranc perquè les escorrenties baixen més ràpides rumb al Xúquer. Per contra estudien també la possibilitat de «construir murs de contenció», en la part alta del barranc de la Casella, i de la resta de barrancs per poder «regular» el descens de les aigües en este tram. «Es tracta que no baixen amb tanta facilitat,evitant en lo possible els desbordaments i la destroça de camins», explica Gómez.

Segons l’alcalde Diego Gómez, els tècnics municipals ja tenen fet el disseny de la futura rotonda «en alt» que es construiria «tot just per damunt de l’actual pont de Xàtiva».

Finançament

El tram d’exida de l’antiga carretera de Carcaixent és ara una via interurbana de titularitat municipal i per tant «la iniciativa ha de ser municipal per buscar el finançament», explica a Riberaexpress la primera autoritat local.

L’equip de govern local té previst entrevistar-se en breu amb el president de la CHX, Manuel Alcalde, per explicar-li estes iniciatives que tenen com a principal objectiu evitar les inundacions en Venècia, la zona del parc de l’Alquenència i en el barri de les Basses.

Tres barriades que patiren inundacions en novembre de l’any passat i que estigueren a punt de rebre les aigües desbordades dels quatre barrancs que baixen de les muntanyes pròximes a Alzira.

Gómez assegura que reclamaran estes importants infraestructures, » des de el primer mes de la pròxima legislatura».

Riberaexpress