El monument de Fallers pel Món ja viatja cap Andorra

0
812

 

Fallers pel Món plantaran este divendres la primera falla fora del territori nacional concretament a la turística Andorra la Vella de la que és autor l’artista de Carcaixent Pepe Benavent. El monument que contempla la popular escultura La Noblesse du Temps, de Salvador Dalí, es podrà contemplar al Parc Central d’Andorra durant tot el cap de setmana. Prop de 2.000 fallers i falleres de nombrosos municipis de la Ribera viatjaran al pais veí per gaudir, de nou, de la festa fallera.

El dissabte començarà amb una cercavila per la plaça de la Rotonda i la plaça Príncep Benlloch, on es celebrarà la Crida a les dotze del matí, per a continuar amb una fideuà popular a partir de les 13.30 en la carpa de l’aparcament del Parc Central.

Per la vesprada, a les 18 hores tindrà lloc l’Ofrena de Flores a la Verge dels Desemparats, que recorrerà des del carrer de la Va unir fins a la plaça Príncep Benlloch. A l’església de Sant Esteve, en aquesta mateixa plaça, es celebrarà una missa. I a la nit hi haurà un castell de focs d’artifici, a les 23 hores, en l’aparcament d’autobusos del centre de la ciutat, per culminar amb una revetla en la carpa.

El diumenge s’iniciarà amb una despertà, a les 9 del matí, que començarà en la plaça Príncep Benlloch i que discorrerà per la plaça Guillermó fins a la plaça del Poble. A les 12 hores hi haurà una desfilada de Moros i Cristians, iniciant-se simultàniament des del carrer de la Va unir i de la plaça Príncep Benlloch, per a unir-se en la plaça de la Rotonda.

A partir de les 13 hores s’oferirà en la carpa una mostra de balls tradicionals valencians, i mitja hora després serà el torn dels castellers d’Andorra en el mateix lloc. A les 14 hores es dispararà una mascletà en l’aparcament d’autobusos Centre Ciutat, i mitja hora després es podrà asaborir una paella popular en la carpa.

A la vesprada hi haurà, a partir de les 18 hores Aigua de València també en la carpa del Parc Central, i a les 19 hores una altra cercavila des de la plaça de la Rotonda fins al carrer de la Unió i tornada. La festa culminarà a les 20.30 amb la cremà de la falla.