Compromís per l’Alcúdia aposta pel feminisme, la renovació i la joventut

0
819

Una candidatura, encapçalada per Vero Roig, per a continuar treballant per l’Alcúdia amb un clar compromís amb els valors de l’esquerra, el valencianisme, l’ecologisme i el feminisme.

La llista està formada per 11 dones i 9 homes 

Compromís per l’Alcúdia ha presentat a la Junta Electoral una candidatura caracteritzada per la renovació, el feminisme i la joventut. De fet una tercera part formen part d’ella per primera vegada i ningú dels 6 primers figuraven en llocs d’eixida la passada legislatura. Una llista formada per 11 dones i 9 homes, encapçalada per dues dones, en una clara aposta pel feminisme. Respecte a la joventut cal dir que més de la meitat estan per baix dels 40 anys.

 

La candidata a alcaldessa és Vero Roig, que va estudiar batxillerat científic i posteriorment va realitzar els estudis de tècnica de radioteràpia. Treballa a la Cooperativa Agrícola des de fa 15 anys com a supervisora. Ha manifestat que accepta amb molta il·lusió el repte de convertir-se en alcaldessa de l’Alcúdia i que estarà recolzada per les persones que aquesta legislatura han representat a Compromís en l’equip de govern de l’Ajuntament

 

El número 2 l’ocupa Mercé Sampedro, militant d’Esquerra Unida, i que integrarà la candidatura de Compromís amb ànim de sumar. És tècnica superior en integració i educadora social. Treballa a Serveis Socials de base amb dones en risc d’exclusió i fent prevenció d’absentisme escolar. Col·labora amb Abraç, associació d’amics i familiars de malalts d’Alzheimer.

 

Toni Montes, mestre d’audició i llenguatge, actualment treballa de permanent sindical de CCOO de l’ensenyament, ocupa el lloc tercer a la llista de Compromís per l’Alcúdia. Molt actiu, pertany a diverses associacions, com el Bloc Jaume I, formant part de la seua Junta Directiva, els Dimonis Enroscats o la Butaca entre altres.  

 

La número 4 i tercera dona de la candidatura és Carmen Miñana, psicòloga i educadora social, que treballa com a educadora d’Educació Especial al CEIP Blasco Ibáñez d’Alginet. És membre del Bloc Jaume I de l’Alcúdia i de l’Escola del Grup de Dansa de l’Alcúdia. Saül Ibáñez ocupa el número 5 de la candidatura. Electricista de professió i treballador d’Istobal és amant de l’esport i de la cultura del poble,formant part dels Dimonis Enroscats i de la rondalla del Grup de Dansa de l’Alcúdia.

En el número 6 trobem a Rubén Boix, que treballa en el sector metall mecànic i és delegat sindical, forma part del Club d’Atletisme i del Club d’Escacs. La setena de la llista és Marina Ribes, professora de Dibuix a l’Institut dels Èvols que sempre ha estat vinculada a associacions culturals del poble. A continuació trobem al cantautor i showman de l’Alcúdia més conegut com a “Toni de l’Hostal”. En el número 9 apareix David Boix, coordinador a la secció tren/bus d’Istobal i que pertany a la directiva del club Unió Esportiva l’Alcúdia.

 

Rosa Boix ocupa el 10é lloc de la candidatura, és mestra d’infantil i primària i membre de la Colla la Rosca. En el número 11 trobem a Elisa Puchol, agent de viatges de professió, involucrada en la Plataforma Cívica contra el Macroabocador de la Ribera, en Greenpeace i en el Moviment Sense PlàsticEn el lloc 12é està Ramon Bria que treballa en manteniment industrial i instal·lacions elèctriques i a continuació figura Dolors Izquierdo, una veterana lluitadora, mestra d’educació especial, membre de distintes associacions com Gent del Poble, Asindown, Creu Roja o Minusal. El número 14 l’ocupa Josep Pérez, electricista industrial que es dedica a muntar maquinària i que és seguidor de la Unió Esportiva de l’Alcúdia i membre de la penya llevantinista “La Granota Roscana”.

 

Tanquen la llista els regidors de la present legislatura Anna Pérez, Pilar Huertas i Paco Sanz, amb el compromís, de col·laborar i assessorar als nous regidors amb tota la força. Paco Sanz, l’actual Primer Tinent d’Alcalde, que ha sigut regidor en 5 legislatures distintes -entre elles els últims 16 anys- afirma que és una satisfacció el repte que ha suposat una renovació en profunditat de la candidatura, però que es caracteritza per mantindre la mateixa il·lusió, compromís i preparació que l’anterior. Finalment en els llocs de reserva, figuren noms com Marco Antonio Roig, Raquel Coronado o Maria Jesús Boronat.