Esquerra d’Alzira vol convertir les cases del carrer Chulvi en un centre assistencial

0
323

Des de la coalició  d’EUPV-ERPV es proposa un pla d’habitatge  que contemple més  ajudes que no les d’emergència. “El dret a la vivenda està reconegut per la Constitució, cap persona es pot quedar sense sostre i hem d’ajudar a aquells sectors que necessiten ajudes com facilitar l’emancipació dels joves o a altres sectors amb menys recursos per a que puguen arribar a final de mes», explica el candidat.

 

En aquests moments al voltant de 200 famílies continuen esperant una vivenda social, un problema que s’arrastra des dels anys 80 i que cap govern autonòmic ha estat capaç de donar resposta. Aquesta situació s’agreujà des del 2008 amb l’impacte de la crisi econòmica i de l’especulació immobiliària que afectà molt durament a les classes treballadores.

 

No sols ens trobem amb la dificultat d’accedir a la compra d’una vivenda sinó també a la de lloguer ja que en els últims anys el preu s’ha duplicat, deixant en una situació de vulnerabilitat a moltes famílies del municipi. Per tot això, «ja en el 2012 ens trobàrem amb moltes famílies que es quedaven sense casa degut a desnonaments al no poder fer front als pagaments i des d’Esquerra Unida proposàrem la creació d’una Oficina d’assessorament, d’intermediació hipotecària, d’ajudes i altres. També proposàrem que se signara un conveni amb el col·legi d’advocats per a gestionar totes aquestes intermediacions hipotecàries. Tot açò, malgrat el PP haver votat en contra, finalment gràcies a Esquerra Unida es posà en marxa», explica Iván Martínez.

 

Per a l’alcaldable, «si bé s’han donat més ajudes, en aquesta legislatura, des de l’Oficina Comarcal d’Habitatge en la Clau, cal un pla més ambiciós que contemple més mesures i dispose de més pressupost».

 

Des de l’Esquerra d’Alzira volem un Pla Local d’Habitatge que contemple, entre altres, les següents mesures que entenem són prioritàries:

 

  1. Creació de l’Agència Municipal de Lloguer, amb un parc públic de lloguer social assequible, amb immobles que puga adquirir o oferir l’ajuntament.
  2. Mediació amb els propietaris d’immobles buits per oferir-los per a lloguer social.
  3. Assessorament i participació en la creació de cooperatives per a la construcció de vivenda.

 

I per als casos d’urgència social,a més a més, des de la coalició d’EUPV-ERPV proposem: la rehabilitació de les cases del carrer Chulvi, en la plaça de la Constitució, per a allotjament d’urgència i acollida nocturna. Es tracta d’un centre de caràcter assistencial i socioeducatiu per a persones sense llar que requereixen acolliment i suport, així com per a aquelles persones que, per situacions d’emergència, es troben en la necessitat d’abandonar el seu domicili de forma temporal.