El canal de les Basses evita pel moment la inundació del barri

0
729
El canal de les Basses esta matinada a les rodalies del camí de l'Arena
La carretera de Gandia tallada
Vehicles en el parc de les Basses
Treballador d’Aguas de Valencia explicant el bon funcionament del canal artificial

El canal de les Basses construït per la conselleria de Medi Ambient ha absorbit l’enorme quantiat d’aigua que baixava pel Camí de l’Arena-Pescadors procedent dels barrancs, evitant que la gran quantitat d’aigua entrara al barri, que ha estat en alerta fins pasades les 12 de la nit, quan amainava la tempesta.

Comportes tancades

Un treballador de l’empresa Aguas de Valencia explicava a Riberaexpress la «important tasca» realitzada pel canal artificial que s’ha plenat, pràcticament de gom a gom, al tindre que tancar les comportes es baixar ple el barranc de la Casella.

Peró els veïns del barri han viscut moments angoixosos al tindre que traure els vehicles i els ensers dels garatjos i plantes baixes per precaució, segons els recomonaven els agents de la Policia Local que patrullaven la barriada. La treva donada per la pluja a partir de primera hora de la matinada ha permés que el clavegueram absorbira ràpidament l’aigua acumulada en els carrers i zones més baixes de la capital comarcal.

L’àrea municipal de Seguretat, Protecció Civil, treballadors de la secció d’Obres i de Aguas de Valencia, han treballat de valent per evitar una nova inundació en les zones més baixes de la ciutat.

També han vist com pujava l’aigua de forma preocupant en l’avda Vicent Vidal i en carrers pròxims al parc de l’Alquenència en desbordar-se el barranc Fosc. La pluja s’ha detés a temps, evitant reproduir la barrancada del passat mes de novembre.

La Murta i la Casella superen els 150 l/m2

Durant les últimes 24 hores han caigut 161 l/m2 a la Murta, 152 a la Casella, 106 a La Barraca d’Aigües Vives i 91 al nucli urbà d’Alzira per culpa d’un nou «sistema convectiu» de tempestes, fenòmen semblant al que provocà les últimes inundacions en tres barriades de la ciutat.

El meteoròleg Jovi Esteve ha manifestat esta matinada en Alzira Ràdio, «sembla que les pluges baixen en intensitat per moments, però cal no baixar la guàrdia i seguir molt atents però este ‘sistema convectiu’ que ens afecta comença a perdre activitat».

Riberaexpress