Dos matrimonis atrapats al camí dels Pescadors salven la vida per pèls en Alzira

0
1260
La força de l'aigua empotrà este vehicle entre el barranc Fosc i el Camí dels Pescadors

Enric Blay: «Estiguerem a punt de patir una autèntica tragèdia després de gaudir d’un excel.lent dia de Pasqua»

Un matrimoni aconseguia eixir del vehicle per la finestra a fosques i amb aigua per la cintura

El turisme va quedar empotrat entre el barranc Fosc i el Camí dels Pescadors

Una ona de prop de 40 cm d’alçària va eixir al pas dels vehicles dels dos matrimonis

El camí dels Pescadors d’Alzira va estar, anit, a punt de convertir-se en una trampa mortal per als quatre ocupants de dos vehicles

Havien passat el dia en un xalet pròxim al camí, fins i tot passejaren per ell durant la vesprada, sense imaginar el que viurien una rato després, berenaren i cap a les 20:30 hores decidiren tornar a la ciutat donant per finalitzat el primer dia de Pasqua.

Una ona d’aigua d’entre 30 i 40 cm venia cara a nosaltres en plena foscor

Un dels matrimonis va eixir amb el seu turisme cap a la dreta i l’altre cap a l’esquerra en direcció a la redona de la CV-50. Enric Blay era el conductor d’este últim i conta com de sobte s’adonà que, «una ona d’aigua d’uns 30 o 40 cm d’alçària venia cara a nosaltres i aleshores decidisc fer marxa enrere i canviar de direcció per eixir a la urbanització  de l’Hort de Galvanyón». Aleshores descobreix un vehicle parat, tot just en l’encreuament d’este camí amb el barranc Fosc, mentre altra ona també li eixia al seu pas.

Bernardo, el conductor del vehicle atrapat, acompanyat per la seua dona, intentava eixir del vehicle però res funcionava, tampoc la part elèctrica i els cristals de les portes no responien. «A colps» aconseguia, finalment, baixar el vidre de la porta del conductor, quan l’aigua ja anava per dalt dels seients i la nit contribuïa a fer més horrorosa la situació. Com van poder eixiren els dos per la finestra i es topetaren directament amb la força de l’aigua procedent del desbordat barranc Fosc. Mentre Enric, amb una gran foscor pel mig, esperava que el turisme del seu amic es posara en marxa. » Els il.luminarem amb els llums del vehicle i amb molta angoixa aconseguirem tornar al xalet que estava un poc més alt que el camí.

Vehicle empotrat

L’aigua arribà durant la matinada, fins al sostre del Nissan que havia quedat «ple de fanc, empotrat en el creumaent del barranc amb el camí». Blay explica que «tinguerem que passar la nit al xalet, on arribarem xopats de dalt a baix, ens dutxarem i allí un poc més tranquils, reflexionarem sobre el que ens podria haver passat, les dones fins i tot arribaren a plorar, en adonar-se que estiguerem a punt de patir una autèntica tragèdia».

Segona fase del canal

Este matí han cridat a la grua i «els nervis han acabat d’aflorar davant la forta tensió patida», comenta Enric Blay a Riberaexpress. Este alzireny, habitual participant de les concentracions dels pensionistes cada dimecres, front l’Ajuntament, explica «l’important paper fet pel canal de les Basses» i la «necessitat que es faça la segona fase que arreplegue les aigües dels barrancs, Fosc, Gracia Maria i de l’Arena», per evitar que el camí dels Pescadors es convertisca en una trampa per als conductors.

Els murs de la factoria Ice Cream, antiga Avidesa, concentren les aigües d’estos barrancs en el camí dels Pescadors que desemboca en el nou canal artificial que al absorbir l’aigua que baixava de la muntanya ha evitat la inundació del barri de Les Basses, on arriba a través de la carretera de Gandia.

Riberaexpress