Compromís exigix en Favara la gestió directa de l’AP-7 per l’Estat

0
271
Els candidats per Compromís al Congrés i al Senat Joan Baldoví i Xavier Hervà en el peatge de Favara

I a més que l’autopista siga pública i gratuïta

Lamenten que els valencians paguen peatges des de fa més de 40 anys

El candidat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, juntament amb la numere dos al Congrés, Isaura Navarro, i el candidat de Compromís al Senat, Xavier Hervàs, han participat aquest matí a Favara, en el peatge de l’AP-7, en una acció de campanya per a reivindicar la gratuïtat d’aquesta infraestructura viària.

Segons ha explicat Joan Baldoví, “els valencians i valencianes fa més de 40 anys que estem pagant peatges en l’AP-7. Les empreses concessionàries s’han fet d’or amb les nostres butxaques durant aquest temps. Mentre ens estem gastant 4.000 milions d’euros de tots i totes a rescatar autopistes de Madrid, ací continuem pagant cada dia”.

En aquest sentit, el candidat de Compromís al Congrés ha insistit en “què passarà quan caduque la concessió el 31 de desembre de 2019? Compromís ho té clar: l’AP-7 ha de ser pública i gratuïta. Per això exigim que l’Estat assumisca la gestió directa de la carretera i faça noves connexions en totes les comarques per on passa. Ha de ser una artèria que recórrega de nord a sud el territori, connectant les nostres comarques, pobles i ciutats”.

“Per això, si Compromís és decisiu a Madrid, l’AP-7 serà pública i gratuïta i servirà per a connectar-nos. Perquè estem farts de pagar i ja és hora que la puguem utilitzar lliurement”.

Per part seua, Isaura Navarro ha afegit que “hi ha molta gent que no pot passar per ací perquè no té capacitat econòmica. I aquesta carretera està més que pagada i ha de ser oberta ja per a tota la gent. Ha de desaparéixer aquesta frontera ciutadana, la frontera de la vergonya, frontera que fa diferència entre els uns i els altres per la seua capacitat econòmica”.

Xavier Hervás ha volgut destacar que “mentre els valencians i valencianes fa molts anys que paguem de manera injusta peatges, veiem que hi ha centenars de quilòmetres i quilòmetres a Castella, Extremadura i Andalusia totalment gratuïts. I ara una vegada més hi ha hagut una pròrroga, de 13 anys. Per això, només amb una presència decisiva de Compromís en el Congrés i al Senat això s’acabarà el 31 de desembre i l’1 de gener l’AP-7 al seu pas pel País Valencià serà gratuïta”.