Reclam i Vicent Climent acosten la Ribera amb una guia turística-educativa

0
644
L'autor Vicent Climent amb els editors i el president de la Coordinadora de Centres

LLombai ha acollit la presentació del llibre Acosta’t a la Ribera de Vicent Climent, publicat per l’editorial Reclam. La presentació del llibre es va dur a terme al claustre del convent dominic de la Santa Creu i en la qual van participar, a banda de l’autor, l’alcalde de la població amfitriona de l’acte, Alselmo Cardona; a més d’Arturo Blasco i Laura Granell, editors de l’editorial, junt a Joan Cortés, president de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera – Escola Valenciana.

Acosta’t a la Ribera és un projecte antic de la Coordinadora de la Ribera, un encàrrec que fa cinc anys va fer a Vicent Climent, perquè redactara una guia de la comarca, entre turística i proposta per a visites guiades educatives. El projecte va dormir un temps, però, finalment, ha vist la llum gràcies a la iniciativa de Reclam Editorial, la qual ha fet una edició molt acurada, farcida de fotografies i amb un format fàcil de dur a les mans per consultar el llibre a qualsevol visita.

L’edició en si, és un intent de cobrir el dèficit de guies que contraresten el desconeixement que molts riberencs i riberenques tenen de la seua pròpia comarca, com també de convertir-se en un estímul perquè visitants forasters s’acosten a la Ribera esperonats pels seus atractius, tant paisatgístics com monumentals.