Alzira suspén la processó del Divendres Sant per primera vegada en molts anys

0
1111
Reunió de la JHHC a la que ha assistit l’alcalde este migdia

La Junta de Germandats i Confraries d’Alzira junt els presidents de totes les entitats de la Setmana Santa han decidit suspendre la Processó del Soterrar de hui Divendres Sant davant les previsions de pluja al llarg de tota la vesprada. A la reunió ha assistit l’alcalde Diego Gómez.

És la primera vegada que no eixirà esta tradicional provessó, la més antiga de la capital de la comarca, en al menys els últims 50 anys. El propi president de la JHHCC Vicent Fábregues «no recorda» que s’ha suspés esta important desfilada en la que participen les 18 confraries junt els 25 passos corresponents.

Als anys 70 es va ajornar per al Dissabte Sant per l’anunci de precipitacions, però els passos i els confrares es mullaren perquè va ploure durant el recorregut. És la última vegada, recorden, des de la JHHCC, que no es va celebrar la processó en divendres però els capurutllos desfilaren el dissabte, això sí, davall la pluja.

En este cas el propi Fábregues ha assegurat que «no es celebrarà cap altre dia». De fet també s’han suspés els actes prevists per a demà dissabte.