El Divendres registrarà la pluja més intensa de la gota freda a la comarca

0
766
La processó del Divendres Sant de 2011 va estar passada per aigua

Les últimes previsions meteorològiques aconsellen suspendre totes les processons previstes el Divendres Santa a la Ribera en ser el dia que registre les puges més intenses de la gota freda que arribarà a la comarca dijous per la nit i no l’abandonarà fins última hora del dilluns.

El mal oratge podria afectar, en el cas d’Alzira, a ditints via crucis, a la processó de torxes, programada per a les 23:00 h així com al Toc del Silenci organitzat per la confraria Crucifixió de Jesús.

Diumenge sembla que l’oratge pot concedir una xicoteta treva per a menjar-se la mona, mentre dilluns tornaran a bon segur les precipitacions a la comarca.

Previsió per a demà
L’arribada d’un front nuvolós a la nostra Comunitat des de l’interior peninsular farà que els núvols siguen ben presents i que les precipitacions vagen deixant-se vore cada vegada més per les nostres comarques. Seran entre dèbils i moderades, i puntualment fortes a últimes hores del dia per la meitat nord del nostre territori.

Les temperatures es desplomaran i cauran de manera brusca especialment per l’interior (entre 5º i 7ºC respecte a hui). Pel que fa al vent, en el litoral el gregal (nord-est) serà molt molest i pegarà fort, mentre que per l’interior serà més moderat.

Previsió per als pròxims dies
Seguint la previsió per als següents dies, a dia de hui els models apunten a esta evolució:

Divendres Sant: El pitjor es podria concentrar clarament entre este dia i la primera part del Dissabte 20, afectant més clarament a la província de València.

D’altra banda, fins al Dilluns 22 seguirà este oratge rebolicat, fred, amb dur temporal marítim de llevant i ambient fred però… les precipitacions anirien afluixant i serien menys importants.

Per últim, el Dimarts 23 entraria el ponent i afavoriria una millora més que notable de l’oratge amb pujada també de les temperatures.

Inforatge