Alzira adopta mesures preventives per a un episodi de fortes pluges

0
611

L’Ajuntament d’Alzira no oblida la barrancada que afectà a varios barris de la ciutat i ha començat a pendre mesures preventives davant l’anunci de fortes pluges per al pròxim cap de setmana. Pel moment hi ha avís groc per al divendres, dia en que podrien caure fins a 60 l/m2 en 12 hores.

Segons l’alcalde de la ciutat Diego Gómez, ja s’ha celebrat una primera reunió amb Aguas de Valencia, FCC, el Servei Municipal d’Obres i tècnics municipals, entre altres.

Així s’ha començat a netejar el clavegueram, a retirar les fulles dels carrers, al temps que el policies rurals revisen la situació dels barrancs. A més ha exigit mesures a l’empresa Frutas Bollo, davant la terra solta existent en una parcel.la pròxima al Racó on ha arrancat tarongers per plantar melons. La terra pot ser arrossegada per l’aigua procedent de la muntanya i dipositada, en forma de fanc, en els carrers més pròxims.

Per a demà dijous hi ha prevista altra reunió d’emergència, per tal «d’exercir una estreta vigilància i control dels barrancs i les escorrenties», segons ha manifestat a Riberaexpress la primera autoritat local.