Primeres cues per a visitar els espectaculars dosers d’Alzira

0
868
Doser del Nazareno ubicat al carrer Colón
El conseller de Transparència i l’alcalde d’Alzira en el doser del Nazareno
Cua a les portes del doser del Nazareno al carrer Colón
Adornament del Devallament
Doser de la Santa Cena
El conseller escolta les explicacions del clavari del Devallament

Les primeres cues s’han registrat ja esta vesprada de dimarts sant per contemplar els espectaculars dosers de la Setmana Santa d’Alzira, declarada d’Interés Turístic Nacional.

El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, càmera en ristre, ha visitat i captat les millors imatges, en considerar-se un «enamorat» de les setmanes santes, fins el punt de publicar un llibre amb profusió de fotografies, al que li falten les dels dosers alzirenys que, en ser alacantí, eren fins a hui, desconeguts per a ells.

Alcaraz, acompanyat per l’alcalde Diego Gómez, s’ha quedat bocabadat pel treball artístic d’estos adornaments que constituixen «una característica peculiar de la Setmana Santa d’Alzira. Al membre del Consell li ha cridat l’atenció que els dosers estiguen mot repartits pels diferents barris de la ciutat, «una tradició que provoca l’eixida de molta gent al carrer».