Compromís per l’Alcúdia commemora el 88 aniversari de la República

0
486

La investigadora Carme Agulló i el diputat Enric Bataller convidats d’honor

Prop d’un centenar de persones celebraren, amb un berenar popular, el 88 aniversari de la proclamació de la II República espanyola, un esdeveniment organitzat per Compromís per l’Alcúdia, per sisena vegada consecutiva, des de que va ser inaugurat el Parc de la II República a l’Alcúdia.

En aquesta ocasió participaren com oradors la investigadora i professora de la Universitat de València Carme Agulló, tot un referent en l’educació en la II República i especialment sobre les mestres de la República. Agulló, que ha escrit diversos llibres i participat en distints documentals ,va exposar les principals característiques de l’educació en la II República que, per primera vegada en la història d’Espanya, va ser pública, obligatòria, laica, mixta i gratuïta.

Enric Bataller, diputat en el Congrés de Diputats en la legislatura que ara acaba i candidat en les pròximes eleccions generals va comptar la seua experiència com a diputat i l’assistència, en representació de Compromís, als actes de l’aniversari de la liberació de París, en la que la companyia de republicans espanyols “La Nueve” va jugar un paper tan important.

Finalment Vero Roig, candidata de Compromís per l’Alcúdia a l’alcaldia de l’Alcúdia va llegir el Manifest de l’acte, que afirma que “la proclamació de la II República va encarnar el somni d’un país capaç de ser millor que si mateix, i va reunir en un sol esforç a tots els que aspiraven a un esdeveniment de democràcia i de modernitat, de llibertat i de justícia, d’educació i de progrés, d’igualtat i de drets universals per a tota la ciutadania. Hui, huitanta-huit anys després, evoquem aquell esperit amb orgull, amb modèstia i amb gratitud, i reivindiquem com a propis els valors del republicanisme, que segueixen vigents com a símbols d’un país millor, més lliure i més just”.

Després de col·locar cintes tricolors a les plaques del Parc de la Segona República a càrrec de Mercé Sampedro i Toni Montes, amb música de dolçaina i tabalet, els assistents passaren al berenar republicà amb mona, llonganissa i xocolate, mentre sonava l’himne de Riego. Un excel·lent, festiu i reivindicatiu aniversari.