La Junta de Seguretat de l’Alcúdia incrementa la coordinació per la Setmana Santa

0
875
  • Els actes que s’estan duent a terme al carrer des del començament de Setmana Santa fan necessària una preparació detallada de les actuacions, situació que es tradueix en diverses reunions per tractar la coordinació de seguretat abans de cada esdeveniment.

Com tots els anys, la seguretat és un dels factors més importants pel que fa a la celebració d’actes festius tan concorreguts com Setmana Santa. És per això que, enguany, la Junta Local de Seguretat de l’Alcúdia s’ha tornat a reunir per tal de dur a terme una coordinació policial amb l’objectiu d’assegurar la integritat i seguretat de tots els ciutadans durant els esdeveniments que s’estenen al llarg de tota aquesta setmana festiva.

Aquesta preparació va quedar materialitzada de manera detallada en dos plans d’actuacions – el Pla de Coordinació Policial per als Actes de Setmana Santa 2019 i el pla de Coordinació Policial de les Picadetes i els Annexos de Setmana Santa 2019 – i els quals el passat divendres, 12 d’abril, van ser entregats per l’Inspector en Cap de la Policia Local, Alfredo Borràs, a l’alcalde Andreu Salom i a la regidora de Festes i Tradicions Oreto Trescolí.

Així doncs, en ambdós plans figuren totes aquelles tasques i els mitjans de seguretat necessaris per a prevenir incidents durant els actes que s’estenen fins al diumenge, 21 d’abril, incloent-hi aspectes com l’ordenació del trànsit en els carrers afectats per les processons i els trasllats o la prevenció d’accidents en aquells llocs amb gran afluència de gent.

Cal destacar el fet que per a coordinar cada acte són necessàries diverses reunions on s’estableixen diferents normes d’actuació per a cada jornada, on a més a més es tenen en compte els suggeriments efectuats des de la Junta Central de Confraries, la qual va ser informada anteriorment de les accions que anaven a dur-se a terme.

Des que van començar els actes el divendres passat, 12 d’abril, la Policia Local intenta que les molèsties per al veïnat siguen les mínimes possibles, ja que qüestions tan senzilles aparentment, com que no hi hagen vehicles estacionats als carrers per on passen les processons, impliquen una senyalització adequada amb antelació.

En aquest últim cas, s’està informant la població de manera seguida perquè no s’estacione cap vehicle als carrers marcats pels itineraris que segueixen les processons amb la utilització – entre altres exemples – de fulls informatius, els quals estan sent col·locats als parabrises dels distints vehicles pròxims a la zona. No obstant això, es recorda que la participació del poble i el fet que els veïns i les veïnes es mantinguen informats és essencial per fer que la coordinació continue adequadament.