Espectacular Encontre entre el Devallament i la Dolorosa a Alzira

0
718
Passos i confrares del Devallament i la Dolorosa esta nit a Alzira
El pas del Devallament traslladat per 72 confrares
El pas de la Dolorosa pel carrer Benito Pérez Galdós

Les confraries del Devallament de la Creu i de la Dolorosa són les protagonistes de l’inici de la Setmana Santa d’Alzira amb la seua tradicional “Trobada” de la nit del divendres en la Plaça Major, en la popular “Nit dels *miradetes”.

L’arrancada d’aquesta Festa d’Interés Turístic Nacional s’ha produït a les 10 de la nit amb el Viacrucis del Devallament que partia des de la parròquia de l’Encarnació per arribar fins a la plaça Major. Allí en ple centre de la “*placeta” esperarà al pas de la Dolorosa que havia partit a la mateixa hora des de la parròquia de Sant Joan Baptista. Centenars d’assistents al tradicional Encontre han ovacionat la salutació, mitjançant una lleu genuflexió, que han efectuat, a l’uníson, els més de 120 portants entre els dos passos.

Acompanyats per les seues bandes de tambors i timbals el Devallament i la Dolorosa han tornat, passada la mitjanit, a les seues respectives parròquies, mentre comença la Nit dels *miradetes´, ja que antigament els joves es reunien en la plaça i amb el tancament d’un ullet pretenien aconseguir al pasquer o pasquera.

Les dos germandats tenen un origen comú; fundada, incialmente, la confraria de la Verge dels Dolors, en el Real Convent de Sant Agustín, va quedar fragmentada en dos l’any 1781. La Confraria del Devallament de la Creu conservaria el pas inicial, obra d’Esteve, en la seua capella de Sant Agustín, mentre que la Dolorosa, fundada en el 1782, s’establiria en la parròquia de Sant Joan Baptista, després de fer un nou pas.