Daniel Garcia Moragues guanya la IX Biennal de Pintura de Carcaixent

0
498

L’obra guanyadora junt les finalistes es podran visitar en la Biblioteca Municipal fins el 20 d’abril

 

El dijous se celebrarà a la Biblioteca Pública, l’acte de lliurament del premi de la novena edició de la Biennal de Pintura “Ciutat de Carcaixent” que organitza l’Ajuntament de Carcaixent junt amb l’Associació Pictòrica. El guanyador del certamen és l’artista de Gandia Daniel Garcia Moragues amb la seua obra Arquitectura.paranoia.matemática 2#3, per la qual ha obtés el primer premi del jurat valorat en 2.500€.

Per a esta IX edició s’han presentat un total de 44 obres, de les quals el jurat ha seleccionat 12 que es podran visitar en la Sala Arcadio España de la Biblioteca Municipal del 10 al 20 d’abril. El divendres també es presentarà el catàleg de l’exposició que s’ha renovat per a esta edició, ampliant-lo per tal de donar-li major qualitat visual i més espai a cadascun dels apartats.

Desirée Palma, regidora de cultura, ha volgut destacar el prestigi del gaudeix la Biennal de Pintura de Carcaixent, «poder celebrar nou edicions és un indicador de la bona salut d’un certamen que ha esdevingut un referent estatal capaç d’atraure a artistes de tot el territori a presentar-se, com així demostra la quantitat d’obres rebudes». La regidora també ha manifestat la voluntat de l’Ajuntament de Carcaixent de continuar treballant junt amb l’Associació Pictòrica per a millorar la repercussió del certamen.

El president de l’Associació Pictòrica, Marià Mosquera, ha destacat la “gran qualitat” de tots els treballs presentats al certamen i la dificultat per a decidir-ne l’obra guanyadora que, en la seua opinió, «és un símptoma de l’amplitud de mires que presideix la plàstica actual i de la qual la biennal de Carcaixent és i ha sigut testimoni durant 9 edicions».

Daniel Garcia Moragues (Gandia, 1976), és llicenciat en Belles Arts i Història de l’Art i presenta una dilatada trajectòria professional en el camp del disseny i les arts plàstiques, en especial en la pintura i el gravat. Ha guanyat diversos certàmens i la seua obra ha estat exposada en multitud localitats tant dins i fora del territori espanyol.