Sant Joan i Cantereries d’Alzira guardonades en els Premis Lletres Falleres

0
406

La Falla Barri Sant Francesc d’Oliva guanya el Premi Lletres Falleres al llibret + Complet

 

La resta de premis han anat a parar a comissions falleres de Dénia, Xàtiva, València, Sagunt, Gandia, Tavernes, i Sueca

 

La Falla Barri Sant Francesc d’Oliva es va erigir ahir en la guanyadora del Premi Lletres Falleres al llibret + Complet, a la Festa de les Lletres Falleres que va tindre lloc a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna i que va reunir a centenars de fallers i amants del llibret. Com a curiositat, cap falla va aconseguir més d’un guardó d’entre els 13 que s’atorgaven, fet que si havia ocorregut en les darreres edicions.

Pel que fa al premi Ortifus, el premi a la millor portada d’un llibret de falla va ser per a la comissió Selgas Tovar de Xàtiva, mentre que el premi a la coherència en el llibret va anar a parar a la falla Sant Nicolau Mosquit de Gandia, guanyadora també dels premis de la Generalitat Valenciana. Pel que fa al Premi COMFET, que reconeix el millor contingut infantil, el guardó va anar a parar a la falla Sant Joan d’Alzira.

Altre dels premis que es va atorgar aquest divendres va ser el Climent Mata, que premia el disseny i la maquetació als llibrets de falla. El premi local va ser per a la falla Sant Jordi de Xàtiva mentre que el guardó a nivell autonòmic va ser per a la falla Castielfabib-Marqués de Sant Joan de València. El treball guanyador del Premi Soler i Godes al millor article va ser “Enrònies que perduren”, de Ricard Balanzà per a la falla Oeste de Dénia; i el millor microrrelat va ser per a “Escacs de papallona”, de Soledad Ahulló, per a la falla Cantereries d’Alzira.

Pel que fa als premis vinculats a la poesia, “Confitures mètriques” de Salvador Bolufer Femenia per a la falla Av. Burjassot – Joaquim Ballester i Reus de València es va emportar el premi Malva al millor poema satíric; mentre que el premi Portal de Valldigna per a la millor poesia lírica va ser per a “Mimètics”, de José Antonio Martínez Giner per a la falla Cambro de Tavernes de la Valldigna.

 

En referència als assajos, que guardona la Falla Mocador de Sagunt, el premi Mocador al millor treball a nivell autonòmic va ser per a Rafa Tortosa amb “Les falles i la política: entre el valencianisme i el poder. 2ª part (1962-2018)” per a la falla  Plaça de Jesús de València; mentre que el premi Emili Llueca al millor assaig de la comarca del Camp de Morvedre va ser per a “Úrsola o la veu de la dona en el segle XV”, de Manuel Civera per a la falla Santa Anna de Sagunt. La millor piulada de l’any ha sigut obra de Juanjo Medina Bonilla.