Josep Francés proposa pintar la volta de la Casa de la Cultura d’Alzira

0
833
Josep Francesc ahir al MUMA explicant el seu projecte
Un moment de la inauguració de col.lecció «La Bóveda»
«Enveja» una de les pintures que penjaria en la volta de la Casa de la Cultura
La volta de la Casa de la Cultura que va fer Josep Francesc

La dona és l’eix principal de la seua ambiciosa iniciativa

Les cares de la volta es vestiran amb panells on es trobaran pintades 140 figures

Francesc va inaugurar ahir una mostra amb alguns quadres de la volta

El pintor local Josep Francesc ha proposat a l’Ajuntament d’Alzira un projecte artístic molt ambiciòs com és superposar panells a les cares de la volta (bóveda) de la Casa de la Cultura amb 140 figures de la seua col.lecció «La Bóveda», que té a la dona com a eix principal.

Ahir va inaugurar al MUMA una mostra, davall el patrocini de la falla Plaça Germanies, amb algunes obres d’esta col.lecció, acompanyades per plànols, esboços i dibuixos.

Una de les obres més destacades que portaria la volta s’anomena «Enveja», un oli sobre llenç de 250×122 cm, amb tres dones com a protagonistes.

Com va explicar Francesc durant la inauguració, «es tracta d’un projecte diferent que permetrà vestir un sostre emblemàtic amb quadres dedicats exclusivament a la dona».

Segons explicava a Riberaexpress, Francesc ja s’ha reunit amb l’alcalde Diego Gómez i amb la vicealcaldessa i regidora de Patrimoni, Isabel Aguilar, per a exposar-los esta iniciativa artística que tindria un assequible pressupost d’entre 50.000 i 60.000 euros.

Es dona la circunstància que Josep Francesc, va fer en el su dia, amb la seua condició d’escaiolista, la volta de la Casa de la Cultura, a més de la decoració actual del Gran Teatre. El pintor alzirenys va contagiar, ahir, el seu entusiasme als nombrosos assistents a la inauguració de la mostra que es pot visitar al MUMA, en les sales I i II.

A l’acte assistiren la regidora de Seguretat, Sara Garés, junt el director del MUMA, Agustin Ferrer i el president i les falleres majors de la comissió Plaça Germanies.