Els comerciants dinamitzen el Mercat Municipal amb «GastroMercat»

0
559

El Mercat de Carcaixent estrena el «GastroMercat» un nou punt d’encontre i dinamització

 

L’Associació de Comerciants del Mercat de Carcaixent està treballant per tal d’aconseguir el distintiu de Mercat Excel·lent

 

Este dissabte tindrà lloc la primera de les sessions del taller de cuina gratuïts per parelles «A quatre mans, dos grans i dos xicotetes» organitzats per l’Associació de Comerciants del Mercat de Carcaixent. És tracta d’una de les iniciatives que estrenarà el «GastroMercat», un nou espai de dinamització obert a la ciutadania dins del mercat municipal amb l’objectiu de propiciar la realització d’activitats, tallers i degustacions dins de les instal·lacions.

 

L’Ajuntament de Carcaixent en col·laboració amb l’Associació de Comerciants s’està treballant per a obtenir el reconeixement com a mercat excel·lent al llarg del 2019, distinció impulsada per la Conselleria d’Economia Sostenible, des de la Direcció General de Comerç i Consum.  Esta distinció busca ser un al·licient per a reconvertir infraestructures que són considerades com a concentradors del xicotet comerç en dinamitzadors econòmics i socials a la localitat on s’ubiquen.

 

Tant el consistori com l’associació de comerciants s’han marcat com a objectiu la recuperació per part de societat d’espais “vius” dins del Mercat Municipal que puguen servir a la resta del teixit empresarial, associacions,  entitats i ciutadania en general, per a poder fer, plantejar o gaudir d’activitats. Per a això, a més del «GastroMercat» s’han creat nous espais com una zona de jocs infantil, una Sala de Lactància  o un punt de trobada de lectura. També s’ha implantat una nova imatge de marca del Mercat Municipal de Carcaixent que ha unificat totes les parades i senyalització.

 

L’alcalde de Carcaixent ha volgut agrair la implicació de l’Associació i el departament de Promoció Econòmica de treballar conjuntament per tal d’aconseguir la distinció de Mercat Excel·lent, «des del primer moment vam ser conscients de la necessitat d’abordar certs canvis per a poder ser mereixedors d’esta distinció, per la qual cosa era necessari que totes les parts implicades entengueren que el camí a seguir havia de ser compartit per ambdues, com així ha sigut i com es pot comprovar passejant pel mercat», ha explicat.

 

Els tallers gastronòmics d’adults i menuts d’este cap de setmana encetaran el calendari d’una programació estable d’activitats que tindrà lloc els dissabtes de matí. D’esta manera, els segons dissabtes de mes estaran dedicats a iniciatives relacionades amb el Medi Ambient i la Sostenibilitat, el tercer dissabte estarà reservat per a propostes culturals mentre que en l’últim hi hauran activitats relacionades amb l’aprenentatge de llengües per a xiquets i xiquetes.

 

Per a Paco Salom, alcalde de Carcaixent, el Mercat Municipal és molt més que un espai d’activitat econòmica, «hem de concebre-lo com un lloc on veïns i veïnes, i també visitants coneguen la gran varietat de productes que allí es venen i el tinguen com un espai viu i un punt per a poder trobar-se i compartir experiències», ha explicat. Per este motiu, anima a tota la població a implicar-se en les activitats programades i a proposar-ne de noves «per donar-li vida a una entitat, el Mercat Municipal, que és patrimoni de totes i tots».