11 falles de la Ribera opten a algun dels Premis de Lletres Falleres

0
480
Imatges dels Premis fa tres anys a Alzira

La Festa es celebra aquest divendres a Tavernes de la Valldigna

 

 

Tavernes de la Valldigna acull aquest divendres 5 d’abril a les 19:30 de la vesprada la Festa de les Lletres Falleres en la que donarà a conèixer els guanyadors de la VIII edició dels seus Premis, als que aquest any s’han presentat 573 treballs de més de 20 localitats diferents del territori valencià.

 

A la comarca de la Ribera han resultat finalistes un total de 11 comissions entre Alzira, Algemesí, Sueca i Carcaixent. La falla Víctor Pradera, Ferran d’Aragó i adjacents d’Algemesí opta al Premi Mocador al millor assaig mentre que la falla Plaça Major de Carcaixent competirà en el Premi Bernat i Baldoví que atorga la Junta Local Fallera de Sueca i que aquest any compta amb la seua primera edició.

Precisament a aquest premi també estan nominades dos comissions d’aquesta localitat: Verge de Sales i Plaça de l’Ajuntament; a les que s’uneix la falla Plaça Cervantes amb la nominació al Premi Malva al millor poema satíric. La Falla El Canet de Cullera optarà per la seua part al premi COMFET al millor contingut infantil.

Pel que fa a Alzira, la Falla Plaça del Forn, guanyadora del Premi al llibret + Complet en la darrera edició, opta aquest any a repetir la fita junt amb altres tres guardons: Ortifus-coherència, Climent Mata al millor disseny i maquetació i Murta al millor microrrelat. Precisament al millor microrrelat també està nominada la Falla Les Cantereries. D’altra banda, la falla Pere Morell busca aconseguir el premi Soler i Godes al millor article, mentre que la falla Avinguda Josep Pau opta al premi Malva al millor poema satíric. També la falla Sant Joan optarà a dos guardons, en aquest cas als premis COMFET al millor contingut infantil i al premi + Complet.