Naix una nova associació de dones a Benicull

0
646
Isabel Castilla presidenta de nova associació

Una associació de dones s’ha constituït a Benicull, formada, inicialment, per un grup promotor de 3 dones, esta nova entitat local pretén ser una alternativa a la ja existent “Ames de casa-Tyrius”.

En este sentit, la que ha sigut nomenada presidenta provisional de l’associació ens explica per què ara: “ El passat cinc de març se celebrava el tradicional berenar amb què les ames de casa Tyrius celebren el Dia de la dona. Com és de costum, abans del berenar fan alguna xarrada i aquest any la tria no ha pogut ser més desafortunada”.

Isabel Castilla, critica que la persona triada per a fer la xarrada enguany havia sigut un rector: “no puc donar molta més informació perquè jo no forme part d’esta associació ja que mai no m’he vist representada”.

Segons algunes fonts el rector, que va fer una xarrada d’uns 15-20 minuts, es va dedicar a llegir uns fragments dels evangelis i una oració, que constaven en un paper que havia repartit prèviament (i que adjuntem). Després de la xarrada anaren al berenar que, en part, pagava l’ajuntament.

“L’alcaldessa, que forma part activa d’esta associació, es va vore forçada a fer alguna cosa ja que durant la celebració del plenari de finals de febrer se li va preguntar si pensava fer algun acte pel Dia de la dona i la seua resposta va ser que «ja el feien les ames de casa». De poc ens ha servit estos quatre anys tindre una alcaldessa, ja que no s’ha diferenciat en res de quan han governat hòmens” afirma Isabel, que també és regidora de l’ajuntament.

Pel que fa a l’acte han declarat: “Ens sembla absolutament vergonyós que per a celebrar el Dia de la dona s’haja cridat un home per a vindre a fer una xarrada. Amb tantes dones ben preparades com hi ha pel mon i no se’ls ocorre res més que cridar a un home; damunt, un rector; i per acabar d’adobar-ho, que vinga a parlar-nos dels evangelis”.- Comenta Isabel. “Ens va semblar que havia arribat el moment de crear alguna cosa diferent que donara veu a totes aquelles dones que no es veuen representades per aquesta manera tan retrògrada d’entendre el paper de la dona en la societat del segle XXI. I este és el resultat”.

Dones de Benicull amb iniciativa és el nom de l’associació i els seus objectius són: “Crear un espai de trobada, d’intercanvi, de reflexió i de treball des d’una perspectiva feminista, tot promovent societats sense desigualtats de gènere. Igualment, promoure i efectuar quantes activitats siguen necessàries per a la formació, educació i coeducació en matèria d’igualtat entre sexes. Promocionar el lideratge femení, visualitzant-les, empoderant-les, treballant per assolir la igualtat entre dones i hòmens”.