Els escultors corregixen una descompensació en origen de l’arc medieval d’Alzira

0
1039
Nacho Latorre i Moris Bosa celebrant el final de la restauració de l'arc

Els escultors que han recuperat l’arc medieval d’Alzira es trobaren amb una sorpresa inesperada quan comencen a ubicar les 32 peces; «els dos pilars estaven descompensats en origen», asseguren Nacho Latorre i Moris Bosa.

Fa uns quants segles, quan alçaren l’arc de mitja punta, «afegiren una peça en paral.lel per equilibrar la descompensació del pilar dret», comenta Bosa a Riberaexpress, que assegura «ens hem vist obligats a fer un treball d’enginyeria aplicada per corregir l’errada i perquè treballe bé l’arc».

Els especialistes en restauració han treballat, durant més de dos mesos, per reconstruir l’arc de l’època medieval alçat en l’entrada d’un antic atzucac (carreró) de la Vila, després que fora enderrocat, accidentalment, durant els treballs de demolició d’unes cases deteriorades del carrer Chulvi.

Els treballs finalitzaren el passat dissabte i en breu l’ajuntament d’Alzira permetrà que els veïns visiten el nou membre del patrimoni històric-artístic de la capital de la comarca. Encara que uns 70 cm dels dos pilars que sustenten l’arc, es troben, pel moment soterrats, a l’espera que en un futur pròxim es facen excavacions arqueològiques en esta parcel.la del barri de la Vila.