Carcaixent presenta el llibre guanyador del Premi Xaro Vidal 2018

0
587

Es presenta el llibre «Una Caca de Pessebre» guanyador del premi Xaro Vidal

 

Xavier  Gonzàlez-Costa  és l’autor d’este certamen que no es convocava des de 2012

 

Demà es presenta a la Biblioteca de Carcaixent, Una caca de pessebre, de Xavier González-Costa, l’obra guanyadora del Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal 2018, dotat amb 3.000 € i convocat per l’Ajuntament de Carcaixent amb la col·laboració d’Edicions Bromera- L’acte tindrà lloc a les 19:00 hores a la Biblioteca Municipal i comptarà amb la presència de l’autor.

Una caca de pessebre està protagonitzada per una nena insolent i descarada que decideix muntar el pessebre perquè s’acosta Nadal però que, en obrir la caixa on el guarda, troba una sorpresa ben desagradable. Es tracta d’un misteri que hauran de resoldre les mateixes figuretes, amb l’ajuda de tot el públic i d’algun personatge inesperat que pot fer trontollar tots els principis dels lectors o espectadors.

L’obra, amb un toc irreverent però alhora innocent, està formada per una trama de malentesos divertits i diàlegs hilarants, pensada i posada en escena perquè els més menuts s’ho passen d’allò més bé… però també perquè els més grans no deixen de riure. En definitiva, es tracta d’una obra de teatre familiar.

El Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal Ciutat de Carcaixent, recuperat després de 6 anys sense convocar-se, respon a la voluntat de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent de dignificar el gènere teatral en el seu vessant infantil i de fomentar l’afició al teatre dels més menuts. Desirée Palma, regidora responsable de l’àrea, ha explicat que la recuperació d’este premi era un dels punts que portava l’actual equip de govern en el seu programa electoral «vam veure com la convocatòria del premi va desaparèixer de forma inexplicable, per això teníem clar que volíem recuperar-lo quan tinguérem l’oportunitat».

Desirée Palma també ha recordat la importància que té l’afició al teatre com a vertebrador de la vida social i cultural de Carcaixent, «és important fomentar l’estima pel teatre entre la població més jove i esta convocatòria pot ajudar a treballar el teatre des de l’escola, no solament com una activitat lúdica per a l’alumnat, sinó per a que puguen aprendre altres habilitats com aprendre a escoltar, reforçar la seua memòria i enriquir el seu vocabulari».

Xavier González-Costa (Berga,1967),