Podemos serà la quarta candidatura d’esquerres a Alzira

0
1866
Paco Gimeno serà el cap de llista d'Unidas Podem

Podem ha deixat la «porta oberta» a EU per a presentar una candidatura conjunta a les pròximes eleccions municipals d’Alzira, però és conscient que «hi ha un 90% de probabilitats» de que no arribar, finalment, a un acord, després les notables diferències produïdes durant les negociacions.

En este context, el seu cap de llista, triat en primàries, Paco Gimeno, assegura que «Podem presentarà sí o sí candidatura», per primera vegada, a la capital de la comarca. Tot i aixó l’exregidor «no descarte res però és difícil en estar lluny les posicions».

Els membres del col.lectiu local La República, una escissió del PCPV, han «reagrupat» a nivell alzireny el desfet cercle del partit de Pablo Iglesias i estan disposats a medir les seues forces amb la resta de formacions d’esquerra, encara que reconeixen, «ens agradaria repetir a Alzira l’acord autonòmic».

No als nostres plantejaments

Tant EU com Podem reclamen ostentar el nº 1 de la coalició, pero segons Gimeno, «nosaltres els hem oferit distints escenaris, però ells no s’han menejat ni un milímetre de la seua posició original, a tots els nostres plantejaments ens han dit que no».

Així no podrien utilitzar la marca amb la que la coalició es presentarà a les eleccions autonòmiques «Unidas Podemos EU», donatu que «volen incloure a ERPV», amb el que EU ha arribat a l’acord per anomenar-se «Esquerra d’Alzira».

L’alcaldable d’Unidas Podem en declaracions a Riberaexpress diu, «tinc la sensació que EU no tingut ganes de confluir amb nosaltres» i com que la presentació de la seua candidatura serà un fet abans de culminar el termini a mitjans d’abril, advertix davant possibles crítiques, «no som responsables que hi hagen quatre candidatures d’esquerres a Alzira».

Obtindre representació

Duran la reagrupació han aconseguit juntar una trentena de membres en el cercle local que confia «en obtindre representació a la corporació local donat que anem amb una marca potent».

Paco Gimeno, professor d’Història en un institut d’Ontinyent, Lorena Gallach, activista, i els arquitectes Agustin Pérez i Ariadna Guardiola figuren, per este ordre, en els quatre primers llocs de la llista.

Aíxi, Compromís per Alzira, el PSPV, Esquerra d’Alzira i Unidas Podem, conformaran les quatre marques d’esquerra local que tindran com a principals rivals polítics a la seua dreta a 5 formacions; PP, Ciudadanos, Som Alzira, Falange i las Jons i Vox.