Carcaixent contituix el Consell de la Infància i l’Adolescència

0
620

 

Un total de 36 xiquets i xiquetes van prendre possessió en un acte celebrat al saló de Plens del consistori

 

Al saló de Plens de l’Ajuntament el Consell de la Infància i l’Adolescència, s’ha constituït un òrgan màxim de participació democràtica dels xiquets, xiquetes i adolescents de la nostra localitat que servirà de canal de comunicació amb l’administració per visibilitzar les  demandes, necessitats i prioritats en els temes que afecten a la població més jove.

El consell està format per 36 xiquets i xiquetes (18 titulars i 18 suplents) escollits per l’alumnat dels centres de Carcaixent que van prendre possessió ahir en un acte presidit per Paco Salom, alcalde de Carcaixent i Rosa Molero, Directora General d’Infància i Adolescència. A l’acte també van assistir la regidora de Benestar Social – Àrea de la que depèn el Consell- , Teresa Oliver, i representants dels grups polítics municipals.

Les votacions per a triar la composició del Consell, prèvia presentació de candidatura, es van fer als centres educatius en desembre on es van escollir dos representants per cada  nivell educatiu (5é, 6é i 1r ESO) i centre, diferenciant entre el titular i el suplent. En la primera sessió que previsiblement se celebrarà el 7 de maig, s’escollirà entre els integrants un secretari o secretària, moderador o moderadora i un dinamitzador o dinamitzadora. El Consell estarà presidit per l’alcalde de Carcaixent i tindrà una vigència de dos anys.

Prèviament, des de l’Àrea de Benestar Social i Infància, s’havien realitzat xarrades de sensibilització en els huit centres educatius de Carcaixent a l’alumnat de 5é, 6é i 1r de l’ESO, per tal de donar a conèixer d’una manera  lúdica la creació d’este òrgan representació, participació i interlocució i emplaçar a l’alumnat a les votacions  cada centre en el Consell.

Per a Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, la creació d’este consell permetrà donar veu a un sector de la població que té una importància fonamental, «tant en el present del dia a dia de la nostra localitat com, per descomptat, en el futur, ja que els i les integrants seran la ciutadania del futur».  A més, ha afegit, “amb la dinàmica del consell, se’ls introdueix en la cultura de la participació donant-los la possibilitat de decidir actuacions que afecten les seues condicions de vida tant a nivell individual com col·lectiu».

El Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència se sumaria a altres consells que depenen de l’Àrea de Benestar Social, com el Consell de Drogodependències i Trastorns Addictius, el Consell d’Acció Social i Salut, el Consell d’Inclusió i Drets Social i el Consell de les Dones, creats al llarg de la present legislatura per a, en paraules de la Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, «assegurar una forma de treball en què tinguen cabuda els sectors interessats i, a partir de la interlocució i del debat directe amb la ciutadania, poder realitzar polítiques municipals efectives que tinguen un benefici directe i real en aquells sectors als quals van dirigides».