El Magre pateix una mortaldat de peixos al seu pas per l’Alcúdia

0
749
La majoria dels peixos morts són carpes

Els guardes fluvials investiguen les causes

Els peixos morts es troben en u8n tram de 300 metres

Aquestes són fotos del riu Magre, aquest mati, al seu pas per l’Alcúdia. Els peixos morts estan en un tram de prop de 300 metres, on hi ha una làmina d’aigua permanent, darrere d’Alabarta. En aquests moments l’aportació d’aigua és de la depuradora de Carlet, ja que pel riu no baixa cabal, en les últimes setmanes, des de que s’acabaren les escorrenties de les pluges de novembre. Encara que hi ha fixat un cabal de 200 litres per segon, que difícilment es pot complir.

He pogut comptar vàries desenes de peixos morts. Carpes, de tamany gran. És possible que en total hi haja més d’un centenar de peixos, tal vegada més. Episodis com aquests s’han donat altres anys en estiu, però no al mes de març. També s’havien donat en algun punt localitzat no en un tram tan extens com aquest.

Membres de Xúquer Viu han passat la informació a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i també han comunicat el fet als guardes fluvials que estan investigant aquesta mortaldat. Ara averiguar les causes, si per algun vessament o per la disminució d’oxigen en l’aigua per la falta de cabal.