Diego Gómez: «Les falles d’Alzira han sigut les més multitudinàries de la última dècada»

0
597
L'avinguda Sants Patrons de gom a gom en una mascletà
L’avinguda Sants Patrons de gom a gom en una mascletà
Les mascletaes aèries, una de les màximes atraccions de les fales d’Alzira
L’alcalde Diego Gómez durant l’ofrena

L’alcalde d’Alzira aposta per blindar les mascletaes davant la gran quantitat de visitants que arrosseguen

Es mostra partidari que l’Ajuntament asumisca la gestió parcial de la JLF

Proposa unes fallers diferenciades i per a tots siguen o no fallers

Esta matinada han quedat reduïdes a cendres les falles d’Alzira que han sigut “les més multitudinàries de la última década”, a juí de l’alcalde Diego Gómez.

La primera autoritat local ha resaltat “l’important treball organitzatiu de la JLF” i que al acompañar l’oratge s’ha vist molta gent al carrer, així com que “la seguretat ha funcionat”.

Gestió econòmica

Gómez ha avançat a Riberaexpress que “cal blindar les mascletaes” per als pròxims exercicis” en ser un element “molt atractiu per als visitants”. I a més ha elogiat “a les espectaculars mascletaes d’enguany que li donen prestigi faller a la nostra ciutat”, a més de les grans concentracions de gent en l’Ofrena, el concurs de pasdobles i el lliurament de premis.

Així no vol que torne a passar el problema econòmic sorgit al sí de la JLF que va tindre que resoldre el consistori fent-se càrrec del pressupost de quatre de les 8 mascletaes.

Així s’ha mostrat partidari que l’Ajuntament “asumisca part de la gestió económica” de la Junta Local Fallera “per garantir els esdeveniments més importants com les mascletaes”.

Falles diferenciades

L’equip de govern és partidari que Alzira tinga “unes falles diferenciades i per a tots”, fallers i no fallers i en este aspecto ja està potenciant els monuments sostenibles.

A més, Gómez ha recalcat “el gran esforç que han fet les comissions, sobretot de la secció d’especial o primera i el treball de diferenciació, interacció i exclusivitat com les comissions de Les Bases, Sant Joan o L’Alquenència, amb una sensibilitat cap a la sostenibilitat o la inclusió”.

També pretén  “potenciar la neteja” i per això proposarà que les pròpies comissions “netejen els seus voltants per eliminar les deixalles el més ràpidament posible”.

Altra proposta passarà per sustituir els gots de plàstic per altres reciclables, en definitiva que l’ajuntament té previst treballar en diferents fronts perquè  les falles del futur siguen igual o més multitudinàries, sostenibles i accesibles, a més de més netes.

Riberaexpress