Les Basses utilitzen les noves tecnologies per facilitar l’accessibilitat a tots els visitants

0
1413
Patrícia Ruiz, l'autora i executora de la iniciativa
El monument també és sostenible utilitza el tradicional cartó
Esta accessible falla ha despertat un gran interés

La falla Les Basses d’Alzira ha adaptat el monument «a totes les persones, sense excepció, tinguen la discapacitat que tinguen» assegura Patrícia Ruiz, infermera de l’Hospital de la Ribera i alma màter d’esta loable iniciativa que tot i el seus orígens manxecs és ja tan fallera com els natius del barri.

Noves tecnologies

Ella explica a Riberaexpress amb molt d’enstusiasme, les característiques d’este singular monument; així destaca el còdecs de colors Ddtag que imprimix una empresa de Múrcia i que es poden llegir «des de uns 20 metres de distància sense necessitat de ser enfocats i amb un angle de 160º». Ès a dir a esta modesta comissió alzirenya, s’utiltizen al màxim les noves tecnologies per dotar-la de la màxima accessibilitat.

La crítica del monument figura en pictogrames en la part davantera de la falla i està adaptada al llenguatge de signes«. Així els assistents amb qualsevol tipus de discapactiat gaudixen de dos videos amb llenguatge de signes tant en la falla gran com en la infantil, a més d’en la pròpia carpa. Fins i tot la barra de consumicions «també està adaptada als minusvàlids».

Cartó i sucre

Han pensat en tots, fins i tot amb les persones majors, així uns palés fan de bancs per poder veure sentats el monument. Patrícia, que ha comptat amb el suport de tota la comissió ens explica a peu de monuemnt que l’únic material utilitzat és el cartó i que la maqueta va estar feta «amb sucre».

Així destaca la col.laboració de Navilens, neosistec, FESORD CV i persones amb discapacitat com Xelo i Sergio que «de forma desinteressada ens han aportat la seua ajuda».

Cal reconèixer el treball desinteresat de falleres com Patrícia que combina la festa amb amb iniciatives socials tan interesant com aquesta a la que ha dedicat un grapat d’hores, que ha restat del seu oci particular.

Riberaexpress