Àusias March d’Alzira denunciarà a l’artista faller per «timar-nos» en el monument

0
5124
La falleta de la desil.lusió esta matinada
Fallers i falleres d’Àusias March mostren la seua indignació al peu de la minvada falla
Maqueta del monument

Els fallers i falleres de la comissió Àusias March d’Alzira estan «més que indignats» després de vore com l’artista, Alfonso Almiñana, plantava, pràcticament, el 50% del monument projectat.

«Ens han timat», «esta falla no és la nostra», són les frases que pronunciaven durant la nit de la plantà, contemplant decepcionats que «falta la peça principal que era un castell, així com altres ninots».

Dels 6.000 euros que costa el monument, la falla alzirenya havia pagat ja 5.400, «anem a denunciar-lo només cremen la falla» manifestava un faller a Riberaexpress davant l’ausència del president Salvador Martinez que preferia estar a casa davant la desil.lusió i desfeta patida.

L’artista faller de Xàtiva no els donava cap explicació convincent; «no estic acostumat a fer falles amb tan baix pressupost». El més indignat de tots repetia a primera hora d’esta matinada al peu de la falla, «este artista no montarà altra falla a Alzira en sa vida».

Àusias March aspirava a repetir el primer premi acon seguit fa dos anys, però ara deuran esperar al pròxim exercici, perquè com advertia una fallera, «esta falla no és la nostra». Altre faller anava més enllà i assegurava que demà «ficarem cap per avall el ninot central que deuria anar dalt del castell», en senyal de protesta.

Riberaexpress