La falla Camí Nou d’Alzira aspira al doblet en el seu 75 aniversari

0
1971
L'artista Toni Pérez i el president Manolo Garcia
La fallera major d’Alzira 2018 Lourdes Burgos i una companya de Camí Nou il.lusionades en aconseguir el doblet

El president de la històrica falla Camí Nou, Manolo Garcia, no ocultava hui, a peu de monument, la pretensió del 400 fallers i falleres adults i dels 120 menuts de fer el doblet en este exercici en el que complix el 75 aniversari.

«És un any especial, tenim dos grans monuments i per tant aspirem a guanyar els dos premis de la secció Especial tan en grans com en infantils» comenta Garcia a Riberaexpress.

El monument gran l’han confiat al reconegut artista carcaixentí, Toni Pérez, que planta enguany en València la falla de Na Jordana i que torna a Camí Nou després d’un xicotet parèntesi.

«Mitológiques», és el lema de l’espectacular monument que Pérez amb l’ajuda del seu equip i de nombrsos fallers començà a plantar coincidint amb l’inici de la setmana. Una romana alterna, amb Atila, Napoleón, un conqueridor espanyol de les Amèriques, el deu Marte i un comerciant de la Índia, que servix enllaçar la falla amb la polèmica generada en el seu dia entre el comerç de Pérez Galdós davant l’ampliació de les voreres i l’eliminació de les places d’aparcament.

Els personatges mitológiques alternen amb els polítics locals més coneguts com l’alcalde Diego Gómez i la vicealcaldessa, Isabel Aguilar, junt a algun que altre regidor i regidora.

Monument dels més voluminosos

El màxim dirigent de la comissió advertix que el d’enguany «serà un dels monuments més voluminosos de la nostra llarga història». L’alçària abasta els 14 metres però els ninots modelats per Toni Pérez, amplien la seua àrea d’acció pels quatre cantons cap als carrers Lepanto, Francesc Arbona i Pérez Galdós, aprofitant al màxim els espais dels seus voltants.

La remodelació de Pérez Galdós ha propiciat el canvi d’ubicació de la falleta infantil, encarregada, de nou a Bernardo Estela, que estarà en el carrer Francesc Arbona, tot just davant les portes del supermercat Mercadona. El corredor que hi ha entre la falla gran i la menuda serà ocupat enguany per distints panels on es podran vore fotografies de tots els monuments plantats fins ara per Camí Nou a partir del primer corresponent a l’any 1943.

El president reconeix que els pressupost destinat a les dos falles «l’hem incrementat enguany un poc respecte als anys anteriors», per intentar superar a les dos grans rivals de sempre, la Plaça Major i El Mercat.

La plantà de la enorme falla continua esta nit amb la «important aportació de 80 joves que porten treballant tres dies seguits», resalta Manolo Garcia junt a la «enorme il.lusió» de tota la comissió que celebra estes falles el seus tres quarts de segle.

Riberaexpress