Els Germans Parra planten un monument inédit en la Plaça Major d’Alzira

0
4245
Falla totalment nova i dissenyada per Iván i Roberto Parra
Joves fallers col.laborant en la plantà
Iván Parra este migdia
Roberto Parra

La falla Plaça Major d’Alzira defensa el títol aconseguit l’any passat en la Secció Especial amb un monument «inèdit», modelada i dissenyada pels Germans Parra. «Intentarem revalidar el títol» diuen Iván i Roberto mentre planten la falla, encara que son conscients de la dificultat que tindrà davant la forta competència de la falla d’El Mercat i especialment de Camí Nou, que celebra el 75 aniversari.

Monument impactant

Iván concreta que la falla «és més impactant que voluminosa» i això sí amb «una pintura molt més cridanera i poderosa», que la utilitzada l’any passat en que aconseguir el primer premi.

El monument, d’uns 18 metres d’alçària, mostra tot l’esplendor de l’època japonesa dels samurais i les geishes.

Totalment nova

Els dos artistes locals es troben més que orgullosos per haver fet una falla mai vista, totalment nova», en la que han invertit molt de temps i imaginació. Així han destinat moltes hores des de que elegiren el tema, buscant informació sobre la nació del sol naixent, dibuixant «sobre paper, modelant la maqueta en fanc, escanejant i «fresant les peces de suro», fins arribar al pintat del majestuòs monument sujectat per una forta estructura de fusta, segons corrobora un faller.

Riberaexpress