El restaurant Ca Tomás fa la millor espardenyà del III Concurs d’Alzira

0
3299
L'alcalde d'Alzira Diego Gómez ha lliurat el primer premi al restaurador de Ca Tomás
Participants i membres del jurat esta vesprada en la Plaça del Regne
El restaurant Ros Estudio de Llombai guanyador del segon premi
El restaurant Sandra (València) de l’alzireny Paco Chillaron tercer premi
Falleres i directius de Fallers pel Món recollint el premi

El restaurant Ca Tomás d’Alzira ha guanyat la III edició del Concurs d’Espardenyà d’Alzira i els 3.000 euros amb que està dotat este premi gastronòmic.

En segon lloc s’ha classificat el restaurant Ros Estudio Gastrobar de Llombai que ha guanyat els 1.500 euros del guardó, mentre la tercera millor espardenyà, amb 1.000€ de premi, ha estat per al restaurant Sandra de València que regenta el cuiner alzireny  Paco Chillarón.

El membre del jurat Juan Carlos Galbis ha assegurat  que hi havien «hui espardenyaes serioses aspirants al trionf» davant l’elevada qualitat de les casoles presentades.

En el concurs local, l’entitat Fallers pel Món, han sigut els trionfadors. La diputada de Turisme, Pilar Moncho ha assistit a este reconegut certamen gastronòmic en el que s’han repartit centenars de racions als nombrosos assistents.

Moncho en declaracions als mitjans de comunicació ha manifestat que «es tracta d’un event gastronòmic consolidat» que entra en «la filosofia de Tros al Plat, una aposta del Patronat de Turisme de la Diputació» i que un concurs com el d’Alzira «no és fàcil trobar-lo en cap lloc en esta època de l’any, donat que events com aquest visualitzen el territori, són turisme pur».

Els establiments que han participat són: L’Espardenyot, de Carcaixent; Casa Mariano, de Les Palmeres; Los Botijos, de Bicorp; Hotel Lluna, d’Alzira; El Roure, d’Alzira; Restaurante Ribera, de Carcaixent; L’Àlfabega, d’Alginet; Val i 15, d’Alginet; Mesón Tous, de Tous; Ca Agustí, de Sueca; La Granja, de Sueca; Oryza, de Sueca; Cancela Eventos, de Sueca; Picanterra, de Cullera; Bon Aire, de El Palmar; L’Alqueria del Pou, de València; La Visteta, de Barx; Honoo, de València; Origens, de Dénia; Restaurante Sandra, de València; Ca Eladio, de Llombai; Ros Estudio, de Llombai; Avenida 2.0, de Massamagrell; Ca Tomàs, d’Alzira; Meishilin, de València; i Flote, de Castelló de la Plana.

 

H sigut un dia de festa de carrer on l’organització ha repartit més de 600 racions d’espardenyà per als assistents que han volgut tastar-la i el que Alzira Ràdio ha portat a terme una programació especial i en directe des les 12 fins a les 14 hores. Ma. Carmen Cano i David Chordà han estat els encarregats d’arreplegar les impressions de tots els protagonistes de la jornada.

 

Com ja va passar en l’anterior edició, també han participat fora de concurs diverses falles i associacions que han cuinat també la seua espardenyà a la plaça del Mercat: Falla La Gallera, El Mercat, Plaça Major, Creuats Riberencs i Fallers pel Món, qui ha resultat destacat amb la menció de millor plat fora de concurs.

El Concurs de l’Espardenyà està organitzat per Tus Noticias de la Ribera i patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira.