Compromís per Alzira aprova la candidatura de Diego Gómez sense cap vot en contra

0
2420
Militantns de Compromís i membres de la candidatura que encapçala Diego Gómez al finalitzar l'assemblea
Un moment de la votació
L’alcalde i alcaldable Diego Gómez durant la seua intervenció
Assistents a l’assemblea

L’assemblea aprova hui la llista encapçalada per l’alcalde amb el 96% dels vots 

La llista barreja l’experiència dels actuals regidors i la incorporació de nous membres amb gran preparació junt a activistes socials i culturals

 Els 5 membres d’Iniciativa no han assistit a l’assemblea

Dels 48 assistents a l’assemblea han votat SI a la llista de Gómez un total de 46 militants, davant els dos en blanc, es a dir, un 96% dels assistents.

 

Una candidatura que té com objectiu ser, segons l’alcaldable valencianista, «la clau de futur d’Alzira» després de quatre anys on, amb l’alcaldia al capdavant, «ha consolidat» el canvi a una ciutat per a les persones i una ciutat més amable.

 

Segons expliquen des de l’executiva local, la candidatura ofereix, “l’experiència de govern per part de les regidores i regidors i una renovació amb la incorporació de persones activistes, independents i compromeses en la societat civil local amb una gran preparació per a desenvolupar la tasca de regidors”.

 

L’experiència es demostra en la bona gestió que han realitzat els nostres regidors en les diverses àrees de govern: Economia, hisenda, cultura, seguretat, serveis socials, planejament urbanístic, polítiques d’igualtat, joventut, esports, agricultura, medi ambient i comunicació.

 

Durant aquests 4 anys, el poble se’n ha adonat que les coses “s’han fet amb trellat, d’una manera seriosa, rigorosa i per a millorar la vida dels alzirenys i alzirenyes”.

 

I al capdavant de tot l’equip cal ressaltar el treball de l’alcalde Diego Gómez que, amb el seu tarannà i gestió, és un una referència en tota Alzira, ja que ha estat en els bons i els mals moments d’aquestos anys. El seu perfil de persona amable i el seu convenciment polític progressista i valencianista ha estat fonamental per a ser la clau del canvi.

 

Després de la ratificació, la setmana passada,  de Diego Gómez (Gent de Compromís) al número 2 el col·lectiu ha situat a Sara Garés (Bloc), Regidora de Seguretat  i Planejament Urbanístic, que ha fet una lloable tasca en les seues responsabilitats, igual que el número 3; Albert Furió (Bloc), llicenciat en Ciències Polítiques, que en les seues delegacions d’Economia, Hisenda i Joventut ha reduït notablement el deute i els impostos municipals. Pep Carreres (Gent de Compromís), el número 4 de la llista, després de fer una gran tasca en medi ambient amb el disseny i execució de l’Anell Verd ha aconseguit iniciar el camí per a una ciutat més sostenible i que torna a mirar cap al Xúquer.

 

Marina Mir (Bloc), llicenciada en Filologia Francesa i professora de l’IES José Maria Parra, continua en llocs d’eixida, amb el número 5, després d’una bona labor en Serveis Socials i Polítiques d’Igualtat, un departament nuclear per a les polítiques de Compromís.

 

Compromís incorpora a Xavi Pérez (Bloc) en el número 6. Aquest activista cultural és Periodista, Llicenciat en Prehistòria i Arqueologia i músic de la Societat Musical d’Alzira des de fa 42 anys.

 

El número 7 serà per a Maria Calvo (Independent), Llicenciada en Filologia Catalana, Poetessa i professora de Secundària. Actualment és professora de valencià l’Escola de Formació de Persones Adultes Enric Valor d’Alzira.

 

Alfred Aranda, un històric militant del Bloc, activista cultural i que va ser professor de Secundària de l’IES Arabista Ribera és el número 8, mentre les joves Letícia Piquer, mestra de Primària, activista d’Anmistía Internacional i de l’ONG Escoles Solidàries i Andrea Viñes (Independent) llicenciada en Filologia Catalana, músic de la Societat Musical d’Alzira i activista de Lacua (Associació Protectora d’Animals d’Alzira), ocupen els números 9 i 10, respectivament.

 

A continuació, al número 11, figura un històric militant del Bloc i activista ecologista, Vicent Camarasa i en el número 12, Maria Pons, mestra, violoncel·lista de la Societat Musical d’Alzira i activista fallera.  La llista continua amb l’independent Jesús Vaca i un altre músic de la Societat Musical, professor de música i membre del grup La Fúmiga, José Beteta (Bloc) ocupa el número 14.

 

La llista es tanca amb Roser Juan (Independent), la filòloga Paula Máñez (Independent), Jordi Sánchez (Bloc), Àngels Pérez (Bloc), Carme Vives (Bloc) i dos històrics militants i ex regidors de la UPV i del Bloc,Tomàs Pérez i Antoni Murillo.

 

Mercé Mocholí, Bernat Mir, Pilar Gil, Sole Garés i Vicent Martínez seran els suplents de la candidatura.

 

Exclusió d’Iniciativa de la llista de Compromís per Alzira

 

La majoria del col·lectiu i executiva de Compromís per Alzira han lamentat que els dos membres d’Iniciativa no formen part de la llista per a les eleccions municipals ja que el projecte d’aquesta coalició era sumar la sensibilitat d’Iniciativa

 

Des de l’executiva volem deixar clar que “a Iniciativa del Poble Valencià se’ls va oferir el número 8 de la llista i després férem un gest de generositat i el membre d’aquest partit, Ramon Fenollosa, ocuparia el nº 7 i Eduard Hervàs el nº 14”.

 

Malgrat aquesta decisió de l’executiva, Iniciativa no va donar suport a la llista el passat dissabte- es necessitava un 80% dels vots dels assistents a l’assemblea i tragueren el 74%- cosa que va causar un gran malestar en Compromís, però sí aprovà convocar per aquest dissabte un altra assemblea per arribar a un altra llista.

 

Després d’aquesta situació l’alcalde,  cap de llista i l’executiva de Compromís comunicà als membres d’Iniciativa que no formarien part de la candidatura per “falta de confiança”.

 

Diego Gómez ha recordat que Iniciativa forma part del col·lectiu de Compromís per Alzira tan sols un any i que el nº 7 “era un lloc d’eixida en unes eleccions on després de la tasca realitzada hi han expectatives de créixer”.

 

Per altra banda, l’assemblea també ha decidit, amb un 92,6% dels sufragis,  no donar suport a Verònica Almúnia per a que emcapçale la candidatura de Compromís a La Barraca per “falta de confiança, ja que ni tan sols ha tingut la delicadesa de presentar la llista al col·lectiu i a l’executiva d’Alzira”.