Dos escultors rehabiliten l’arc medieval trobat entre les ruïnes d’una casa de la Vila

0
1320
Els escultors Naxo Latorre i Moris Bosa en el lloc ons es reconstruirà l'arc medieval
Una de les 30 peces que formaran el nou arc
L’arc de mitja punta i campanel abans de desplomar-se

Dos escultors; el valencià afincat a Alzira, Naxo Latorre i l’italià Moris Bosa es troben refent l’arc medieval del segle XV o XVI que va ser trobat durant els treballs d’enderroc de les cases de propietat municipal ubicades al carrer Chulvi, al centre de l’històric barri de la Vila

Durant l’enderrocament de les deteriorades vivendes, quedà al descobert «un arc gòtic, compost, de mitja punta i campanel», segons explica Latorre a Riberaexpress mentre treballa amb les centenàries peces. L’arc, sembla, va ser construït, fa uns 500 anys, perquè servira de porta d’entrada al barri, conegut com atzucac, sobre el que, posteriorment, s’alçara una vivenda.

30 peces

Els escultors deuen ensamblar les peces de l’arc recuperades, amb altres d’una antiguitat aproximada, que també pertanyen al patrimoni hsitòric alzireny.

El nou arc que, amb un total de 30 peces, ocuparà el mateix lloc que al segle XVI, podrà ser visitat pels alzirenys, a partir de la pròxima Pasqua, en un espai que serà condicionat per l’Ajuntament d’Alzira i on es troba també l’històric forn morú de la Vila.

Latorre i Bosa preparen ja la cimentació que soportarà l’històric arc medieval que ha estat ocult, algun que altre segle, per tabics molt més moderns, però menys duraders, que no han pogut aguantar el pas del temps.

Així, els alzirenys recuperen dos elements representatius que serviran per ajudar-los a conèixer un poc més la seua rica història.
Riberaexpress