L’incendi del Xúquer crema 200 metres de canyes i contribuix a l’extinció d’esta invasora

0
1431
Un home contemplava este matí la zona del Xúquer arrasada per l'incendi d'anit
La zona cremada es troba front el passeig fluvial del Recinte Firal
Zona de fàcil accés junt al camí de Ràfol on començà anit l’incendi
Lloc on botà el foc al marge dret junt a la
zona mallada per impedir el rebrot del canyar

El «piròman» que anit va provocar en un canyar del Xúquer aprofitant la nit i el vent en una zona de fàcil accés, a bon segur que no tenia bones intencions, però la seua acció ha «estalviat» un montó de jornals a l’Ajuntament d’Alzira en la seua lluita de canya a la canya invasora.

El foc es va iniciar tot just a continuació de la zona netejada, recentment, per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, en la partida de Ràfol, marge esquerra del riu a partir del Pont de Ferro.

Les flames han devorat 200 metres linials de canyar front el tram del passeig fluvial que discurrix junt el Recinte Firal deixant una imatge desoladora. El foc, tot i això va ficar en perill les parcel.les cultivades de cítrics ubicades entre el camí de Ràfol i el llit del riu, i a més la zona mallada en el marge dret junt la Ciutat Esportiva, on l’àrea municipal de Medi Ambient ha sustituït les canyes per espècies arbórees típiques del bosc de ribera. Una espurna botà, anit el riu per començar a cremar el marge dret, tot just on s’inicia la zona mallada, però els bombers d’Alzira, apagaren el foc ràpidament.

A uns 200 metres d’allí es troba l’antic port arener, rencovertit en un moll per poder practicar el piragüisme, que està envoltat d’un menut bosc riberenc.

Este matí ha causat estupor entre els tècnics de Medi Ambient, al comprovar com un llaurador cremava, de forma imprudent, les branques podades del seu camp de cítrics, tot just en llit del Xúquer, a escasa distància d’on anit començà l’incendi.